onsdag, april 01, 2009

JOBBKRISEN FÖRVÄRRAS - REGERINGEN DUCKAR......

Hej Hej

Äntligen har solen börjat värma marken, våren är här. Vilken god känsla. Efter att ha åkt 37 mil i från vintern i Sälen, känns det som att komma till en ny klimatzon. Jag ska åka till driving rangen så snart den öppnar. Jag längtar....

Snart dags för allsvensk premiär. Hoppas att IFK Göteborg = Blåvitt vinner i år. Ser framemot en spännande säsong med roliga matcher. Jag håller också på Gefle IF, sen min uppväxt i Sandviken. Måste ju få vara lite lagom lokalpatriot. Men blåvitt är ändå mitt lag, i själ och hjärta. Ska försöka komma i väg på en match i Stockholm under säsongen. 

JOBBKRISEN FÖRRVÄRRAS. 

Jag blir så innerligt trött på vår statsminister Reinfeldt och finansminister Borg,  som vi brukar benämna Kennelägaren (med sina pudlar).  I går presenterade Konjunkturinstitutet den mest dystra prognosen sen nittiotalskrisen. Fram till 2010 räknar KI med att 250.000 jobb har försvunnit från den svenska arbetsmarknaden. 10, 7% av av den arbetsföra befolkningen kommer att befinna sig utanför arbetsmarknaden. Det är drygt var tionde person, som i någon form hamnar i ett utanförskap. Det är så nattsvart att vi inte ens vet när dagen orkar smyga fram. KI vill satsa 8 miljarder i år och 50 miljarder nästa år, företrädesvis i den kommunala sektorn.  Vi socialdemokrater ställer oss bakom detta. Tom. Finansministern anser att våra förslag skulle skapa 20.000 nya jobb. Då ställer sig Statsminister Reinfeldt och säger, blankt nej. Finns inget utrymme, finns inga möjligheter och den globala finanskrisen gör att vi i Sverige inte har en chans. Vilket kvalificerat skitsnack. Vi kan och vi måste göra allt för att dämpa effekterna av Jobbkrisen. 

Följ våra förslag, skjut till extramiljarder till kommunerna, skapa fler utbildnings- och parktikplatser för att realisera omställningsmöjligheterna för ungdomar och långtidsarbetslösa. Höj arbetslöshetsförsäkringen. Skapa en ny förmögenhetsskatt för de som har förmögenhet på 2 resp. 4 milj kr motsvarande 1%, skapa en mer rättvis fastighetsskatt, där de med villor med värden på över 5 milj ska betala 1% mer och de med med låga inkomster, ska betala mindre genom att begränsningsregeln ska gälla för alla. Vi vill också höja inkomstskatterna för de som tjänar över 1 miljon kr. På det viset kommer vi att få ett mer rättvist skattesystem. I dag har ju regeringen sänkt skatterna med över 80 miljarder kr, pengar som skulle behövts, mer än väl, i dessa jobbkrisens tider. 

I detta mörker, behöver vi en regering som agerar med kraft och tydlighet. Inte en feg regering som använder omvärlden som syndabock, för att skyla över sina egna misstag.

Vi syns i vimlet
Pyry





Inga kommentarer: