måndag, april 20, 2009

En man med en stor mun och små öron..

Hej Hej

I dag var det lite kallare. Ett vanligt aprilväder, varmt i solen, gärna nära husväggen, kallt i skuggan. Har varit på landstingsfullmäktigemöte. En märklig tillställning. Fp´s hälso- och sjukvårdslandstingsråd Kamil, gjorde krokodilen så många gånger under mötet att jag till slut tappade räkningen. Krokodilen, vad är det? Jo, envägskommunikation med munnen utan förmåga att ta in något via öronen. Vid årsredovisningen försvarade han de "nya" ersättningssystemet för primärvården, som redan nu måste omjusteras för att bli mer effektivt(fyra månader efter att det börjat gälla). Han skyllde minsann på att det "gamla" systemet var så dåligt, men det hade ju fungerat rätt bra i många år, innan den borgerliga majoriteten ville skapa en modell som enbart tog hänsyn till antalet besök hos läkarna och glömde bort de övriga professionella yrkeskategorierna. Till detta ska tillföras att vissa vårdcentraler går på knäna, när det inte har en susning om hur mycket pengar det kommer att disponera under året.  

Han andra krokodil kom vid ärendet där revisorerna ville rikta en anmärkning mot finanslandstingsrådet Weiman, som självständigt, utan grund gett förra landstingsdirektören ett avgångsvederlag på ca. 1,1 milj kr, trots att förra landstingsdirektören sa upp sig själv. När Kamil började mässa om gamla avgångsvederlag som betalats ut, enligt gällande avtal, då fick jag nog och köpte en kopp kaffe för att stilla nerverna. Skillnaden på dessa vederlag är enkel, de tidigare följde gällande anställningsavtal + LAS, det nya avtalet mellan finanslandstingsrådet hade ingen grund i det gällande avtalet mellan landstinget och landstingsdirektören. Han fick betalt, trots att han sa upp sig själv. Är det inte märkligt. 

Jag är ganska säker på att det finns en annan sanning. Han blev för obekväm och fick ett förslag från majoriteten om att han borde säga upp sig, samtidigt som han då garanterade att han själv stått för uppsägningen + att han lovade att vara tyst om de missförhållanden som råder kring styrningen av landstinget hos den nuvarande borgerliga majoriteten. Revisionens kritik var inte nådig, och majoriteten vill för allt smör i Småland tysta den debatten. Den borgerliga majoriteten står dessvärre för - misslyckandets ledarskap.  Fort, fel och gör om, så lyder deras devis. Tyvärr för skattebetalarna och patienterna. Tack och lov är det snart val, då kanske det blir ändring.

Vi syns i vimlet
Pyry

Inga kommentarer: