fredag, april 24, 2009

Botten är nådd, nu kämpar vi uppåt i startfältet

Hej Hej

Kul med toppenväder. Sol i hjärta, sol i sinne.. Åker till Helsingfors i kväll. Trevligt med en familjeresa. Hoppas vädret är varmt där också.

Ja, då kom den "ultimat" negativa opionionsmätningen som vi väntat på ...:-( Givetvis har vi socialdemokrater straffats av Wanja affären. Nu måste vi gå vidare och presentera våra alternativ på ett ännu tydligare sätt. Jag har hela tiden sagt att det blir en knivskarp valduell 2010, och nu är det bara upp till oss att bevisa hur vi ska styra landet ännu bättre än den nuvarande regeringen. Vi vinner inga val på borgarnas tillkortakommanden , vår politik och vision ska vara så tydlig och klar att det inte råder några tveksamheter om att en röst på socialdemokratin - är att investera i människors livschanser- Det är val om 16 månader och fram tills dess kommer vi att vara mer än rustade för att ta över.

Det är 44 dagar kvar till EU-valet. Jag vädjar återigen till dig som läser - rösta den 7 juni- vår huvudkandidat Ardalan Shekarabi kämpar oerhört för att komma in i parlamentet. Givetvis är det bra om du sätter ett kryss framför hans namn, det kommer jag att göra. Han är duktig, påläst och en väldigt skicklig talare. Vår framtidsman i Bryssel/Strasbourg.

I går presenterade S+V+Mp ett tydligt förslag som kan skapa 15.000 nya jobb direkt. En satsning på byggsektorn, där ett nytt ROT avdrag kan ge både en klimatbonus för energieffektiv isolering samt skapa nya jobb. Vi skulle underhålla och reparera 40-50000 lägenheter i flerfamiljshus. Kostnaden skulle bli 6 miljarder kr totalt inkl. ROT avdraget. Regeringen är inte ens i närheten av det antalet jobb med sina arbetsmarknadspolitiska förslag. De eldar för kråkorna och är synnerligen passiva i sitt stöd. Vårt förslag kan fungera direkt, det finns väldigt många byggnadsarbetare som är arbetslösa, samtidigt får vi andra branscher att komma igång, tack vare att en bransch får ett uppsving. Ännu ett bra förslag, vi fortsätter att skapa en rättvis politik för hela landet och befolkningen. Inte bara för de rikaste. 

Har tänkt en del på partisekreterare Schlingmans utspel om att höja skatterna. Väldigt otypiskt för en moderat, men återigen ett steg i en riktning som gynnar höginkomstatagarna. De som vunnit mest på att regeringen sänkt statsskatten är höginkomsttagarna, eftersom den skatten tas ut när man nått en viss inkomstnivå. Skulle kommunerna höja skatterna drabbar det i första hand låginkomstagarna och pensionärerna, eftersom de inte fått lika stora delar av de skattesänkningar som höginkomstagarna och att en kommunal skattehöjning "drabbar" alla oavsett inkomst. Visst låt kommunerna ta smällarna, låt låginkomsttagarna ta smällarna, låt pensionärerna ta smällarna..Nu visar moderaterna och den borgerliga regeringen dess rätta ansikte. En vision om ett samhälle där människor graderas olika - mer till de rikare, mindre till de som har det tuffast...- Det är länge sen som Staten och Kapitalet arbetat så oerhört tight, sänkta löner- högre skatter för de som tjänar minst..

Ja, nu blir det bloggfritt fram till söndag.
Trevlig helg
Vi syns i vimlet
Pyry





Inga kommentarer: