torsdag, april 23, 2009

Återigen intern splittring inom borgerligheten

Hej Hej

Kan det stämma att värmen är på väg...Härligt i så fall. Sent i går kväll spelade jag på korthålsbanan på Sofielund. Har faktiskt aldrig provat den. Jag han gå tre rundor x 9 hål, på 1,5 timme. Riktigt trevligt. Lyckades få hygglig träff med pitchern och några puttar var ok. Den här typen av träning behövs definitivt. På riktiga banan är ju halva spelet - inspel + puttar. Det är dock långt kvar till något "skönspel" eller bra resultat. 

Lite lokalpolitik måste man ju hinna med också. I vår kommun- Håbo, har Fp lämnat den styrande majoriteten. Deras representanter sitter dock fortfarande med på borgarnas gruppmöten inför styrelser och de röstar oftast med de borgerliga i olika frågor. I måndags röstade dock Fp med oss när det gäller budgetfördelningen till bl.a. skolnämnden. Möjligen ett positivt trendbrott. Vi ville inte dra ner på skolan och förskolan, de ville dock M, Kd och det styrande Bålstapartiet. Ett lokalt missnöjesparti som driver två frågor som kommunen inte rår över - Ta bort Bålstatillägget på pendeltåget och mer poliser till kommunen.  Kommunen kan i och för sig skjuta till extrapengar från den kommunala budgeten för att få bort Bålstatillägget, men då drabbas i stället skolverksamheten. Vi socialdemokrater vill inte ta bort pengar från kärnverksamheterna för att subventionera Bålstatillägget. Jag är säker på att pendlarna också delar den uppfattningen, inte minst nu när den borgerliga regeringen inte utökar statsbidragen och den borgerliga majoriteten i kommunen konsekvent vill dra ner på skolan, förskolan och äldreomsorgen. 

Noterade också att Centerpartiet i riksdagen är splittrade i skolfrågan, en falang vill ha en elitsatsning för extrabegåvade elever, en falang driver frågan om en generell satsning så att alla barn klarar av grundskolan. Ska bli intressant att följa den debatten.

I Enköping är det en total splittring inom moderaterna avseende riva/bevara stadshotellet. Ska bli intressant att följa den debatten också. 

Den roligaste debatten är dock Mats Odell vs. Stefan Fölster. Odell är finanamarknadsminister och kommunminister, han vill öka inflytandet hos AP-fonderna och skapa förutsättningar för att reglera bonusar. Återigen igen ett socialdemokratiskt förslag som "snotts" av borgarna. Stefan Fölster som representerar svenskt näringsliv, som i allt väsentligt stödjer borgerliga förslag, har kritiserat förslaget så mycket att jag trodde på en fight vid utfrågningen i SVT. Det var härligt att se hur borgarna, eftersom jag utgår i från att Stefan Fölster röstar borgerligt, fightades inför miljoner svenskar som bänkats framför Tv-apparaterna. Kd har riktigt stora problem. De kan ramla ur riksdagen och nu måste deras främsta representanter ta till alla tänkbara knep för att bli mer populära. Tack för att ni stödjer vårt förslag, men ni är inte särskilt trovärdiga i ert "kappvänderi". 

Ja, så smyger solen fram över horisonten, det kan bli en riktigt härlig dag:-)

Vi syns i vimlet
Pyry

Inga kommentarer: