onsdag, april 08, 2009

"Staten, kapitalet och delvis media - sitter i samma båt"..

Hej Hej

Är det inte märkligt. För några veckor sen gick mediadrevet ang. AMF. En del av styrelseledamöterna fick utstå viss kritik. Tunhammar och Elmhagen kastade en del dynga på varandra, Wanja fick ta det största smällarna. Det har gått en tid nu och drevet fortsätter, om än aningen lugnare, dock med en huvudperson - Wanja. Medan de forna direktörerna är osynliga. De borgerliga medierna mörkar rejält kring de övriga ledamöterna och ordföranden, medan Wanja, gång efter gång får både käftsmällar och nålstick.Vi inom arbetarrörelsen ska stå emot giriga bonus- och pensionsavtal. Vi måste helt enkelt visa att vi Socialdemokrater är i allsvenskan medan direktörerna och de nyliberala borgerliga politikerna befinner sig i korpserien när det gäller att motverka klassklyftor. Våra handlingar ska vara så tydliga att de inte kan missförstås - vi står på folkets sida-. Det måste dock finnas en rimlighet i -uthängningseffekter- Wanja som varit en av ledamöterna i AMF styrelse är lika ansvarig som övriga ledamöter och inte minst ordföranden. Hon bär hela skulden i  borgerliga media , även SVT delar den skuldbördan till viss del, medan övriga ledamöter går fria.  Det finns en mycket tydlig agenda, som i allt väsentligt styrs från Rosenbad - Staten, kapitalet och delvis media sitter i samma båt, med ett syfte att splittra och skapa oreda i arbetarrörelsen. Hur kan det komma sig att ingen annan i AMF´s styrelse valt att lämna sitt uppdrag trots all uppståndelse? Hade jag varit ledamot, och känt det minsta skuld kring att jag gjort fel, så hade jag bett om ursäkt eller avgått. Allt är tillåtet, låt oss hoppas att vi nu kraftsamlar kring vår politik och vision, det enda vettiga alternativet för att motverka klassklyftor och orättvisor när jobbkrisen slår hårt mot de mängder av arbetslösa, som ökar dramatiskt för varje dag.

Det var bra att Mona och Wanja satt tillsammans i SVT´s studio i dag.  Även om reportern försökte piska upp någon slags - Anti Wanja- stämning behöll Mona och Wanja lugnet och visade på en tydlig vision om att vi ska samverka för att bli bättre. Bra jobbat.

Lite disigare i dag. Vårvärmen har avtagit, men det lär visst bli varmare till påsk. 1 maj närmar sig och jag måste säga att ilskan jäser, hos mig och flera andra. Nu måste vi kämpa för att få bort den borgerliga regeringen. Det finns inga genvägar, bara tufft och gediget folkrörelsearbete kan få bort de mörka krafterna (du som minns Star Wars) och Darth Vader från makten i Sverige.

Vi syns i vimlet
Pyry


Inga kommentarer: