torsdag, augusti 13, 2009

Piratpartiet och SD

Hej Hej
Åkte i från nycklarna till kontoret i morse. Tack och lov är mina arbetskollegor mer ordningssamma. Nåväl, det rullar på och arbetet känns intensivt och väldigt stimulerande. Hinner t.ex. bara blogga på lunchen...:-)
Noterade att Sverige vann träningskampen mot mitt födelseland Finland. Det var visst en sömnig tillställning. Elmander gjorde mål igen i landslaget för första gången på två år.
Såg att piratpartiet ställer upp de allmänna valen, men att bara de skarpaste får medverka. Intressant filosofi från den förmögna grundaren Falkvinge. Integritetsfrågor ska visst vara huvudfokus. Nåväl, upp till bevis..
SD är på en riksdagsplats enligt Aftonbladet/United Minds. SD kan visst bli vågmästare, och i sämsta fall kommer vi ha en alliansregering som stödjs av ett främlingsfientligt och rasistiskt parti, eller möjligen som tom ingår i en fortsatt alliansregering. Det måste till krafttag för att det inte ska ske. KD balanserar fortfarande på spärren, så även C. Det kommer att bli ett intressant val, tror dock inte att piratpartiet tar sig in. Det sämsta med resultatet skulle vara i fall det inte blev ett tydligt block som får egen majoritet utan att ett vågmästarparti som ev. SD skulle få oanade maktmöjligheter. Se bara hur det har utvecklats i Danmark, Frankrike och andra länder där rasistiska partier slagit rot. Inte bra för demokratin, ej heller för bevarandet av ett socialt och mångkulutrellt samhälle. Jag och andra bävar för detta...
Dags igen för det politiska vardagslivet att starta igång. Det är många frågor som måste belysas och ventileras inför kommande valrörelser. Privatiseringar, välfärdsförsämringar, friskolor och annat. Vi kommer ju att ha en kongress i slutet av oktober. Ska bli riktigt roligt att vara med. Nu närmast har vi dock ett kyrkoval. Jag ska skriva lite mer om det under nästa vecka.
Vi syns i vimlet
Pyry

Inga kommentarer: