onsdag, augusti 12, 2009

Även solen har sina fläckar.

Hej Hej
Efter två dagar på den nya arbetsplatsen, känns det fortfarande - nytt och spännande. Smart och trevlig medarbetare. Bra diskussioner och en stark drivkraft kring att komma vidare och framåt. Det gillar jag.
I går kväll sprang Albin och jag ett antal km tillsammans. Albin har ett sånt fint flyt i sin löpning, medan jag mer och mer ser ut som stenstod som flyttas framåt... Åldern kommer inte ensam. Jag gillar att jogga, men visst märks det att benen inte är lika rörliga som förr. Återhämtningen tar lite längre tid och stelheten inträder snabbare, trots stretchning. Även solen har sina fläckar...:-)
Såg på nyheterna i morse att Hovsjöskolan i Södertälje brunnit ner. Trist för det 550 eleverna som saknar lokaler from nästa vecka. Straffet kommer säkert att bli jobbigt för de som anlade branden. Ingen bra start på vuxenlivet. Nu antar jag förvisso, men det är ganska sannolikt att det är någon/ra yngre person/er som genomfört dådet.
När moderaterna lovade att genomföra det fjärde steget i jobbskatteavdraget, genomförde de också det slutliga dråpslaget mot sveriges pensionärer. Arbetslinjen håller inte, den ger inte de effekter som de nyliberala ekonomerna förutspått. Konsumtionen och benägeheten att anställa mer personal ökar inte och de i sin tur gör att staten förlorar ytterligare skatteintäkter. Att då sänka skatterna ytterligare för alla utom pensionärerna, är inte bara svekfullt, det är också ekonomiskt hål i huvudet politik. Nu när vi har chansen att investera i välfärden, genom ökade statsbidrag till kommunerna och möjligen kunna få in än fler anställda som en följd av indraget beslut i det fjärde jobbskatteavdragssteget, bör ju regeringen rimligtvis ta den chansen och även nyttja möjligheterna att få i gång hjulen i den svenska samhällsekonomin.
Jag är säker på att huvuddelen av de som får skattesänkningar är beredda att avstå i fall pengarna går vård, skola och omsorg. Att sedan regeringen inte tycker att vi kan prata om rättvisa när de avvisar förslaget om skattesänkningar för pensionärerna, visar på att vi är i ett 2/3 dels samhälle. Det som är allra mest rättvist och logiskt är att återta jobbskatteavdraget för alla, använda de 65 miljarderna till välfärdssatsningar och då skulle alla bli rättvist behandlade. Då skulle också pensionärerna åter bli en del av skattegemenskapen, utan negativ särbehandling och vår välfärd fick den positiva injektion som den behöver i dessa jobbkristider.
Vi syns i vimlet
Pyry

Inga kommentarer: