måndag, augusti 17, 2009

När vi pratar Jämställdhet, då är det på riktigt..

Hej Hej
Efter en helg med spännande aktiviteter, känns arbetsdagen lustfylld. Albin satte personrekord på 600 m i Enköping. 1.50.76. Han kom trea i sitt lopp och var bara en sekund från att vinna loppet. Mycket bra jobbat. Jag är glad att han funnit en gren som han tycker om.
Jag provade golf, men slagen gick så uselt pga. att jag inte kunde hålla klubborna på rätt sätt. Vänstertummen är för klen, får vänta tills den blivit läkt helt enkelt. Min svärmors särbo Göran, spelade riktigt bra, men bäst var ändå Svenne som spelade över sitt handicap. Bra jobbat både Göran och Svenne.
Veteranmatchen slutade med förlust, 3- 2 till Rosersberg, ett lag som vi slagit flera gånger förut. Att jag får vara med och spela som utespelare är fortfarande ett mysterium. Nåväl, vi vinner nästa match i stället.
Usain Bolts magiska världsrekord, lär bli utraderat inom ett år. Jag påstår att han kommer att springa under 9.50 senast under 2010.... Lite måste man sticka ut hakan.
Mona höll sitt sommartal i Nacka, hon pratade mycket om jämställdhet. 30% av barnen till ensamförsörjande föräldrar, oftast kvinnor, lever i fattigdom enligt riksdagens utredningstjänst. Det är skrämmande siffror, som dessutom tenderar att förvärras pga. regeringens beslut om sänkta a-kassor, sämre sjukförsäkringar och försämringar i kommunerna pga. av minskade statsbidrag från regering och riksdag. Vi vill höja underhållsbidraget, i kombination med ökade statsbidrag till kommunerna så att de inte behöver sparka personal. Den offentliga välfärdssektorn har varit en garant för att många kvinnor ska få riktiga jobb. När den utarmas, drabbas kvinnorna i första hand. Så kan vi inte hade det. Det är lika illa, fast omvänt i det privata näringslivet. Här drabbas främst männen inom tillverkningsindustrin. När vi socialdemokrater föreslår möjligheter till omställningsutbildningar inför den framtida högkonjunkturen, slår regeringen fast att det inte behövs. Vi är dessvärre väldigt långt i från varandra i dessa frågor. Jämställdhet handlar ju om att alla människor ska ha lika möjligheter till arbete, utbildning, lika lön för lika arbete osv. Det är också en rättvisefråga och en tillväxtfråga. Ju fler som kan klara sin försörjning utifrån egen inkomst, desto mindre behöver stat och kommun bidra med försörjningsstöd odyl. Det här fattar inte regeringen, eller så är den så cynisk att den inte vill investera i människors livschanser, det vill vi socialdemokrater. Moderaterna och stödpartierna vill strypa livschanserna och skapa ett samhälle där människor värderas i från inkomst och uppväxtmiljö. Det är därför som alliansregeringen misslyckas så kapitalt med sin "arbetslinje". Den gäller inte för alla, och det är sannolikt hela poängen. Stora delar av den arbetsföra befolkningen ska helt enkelt lära sig att veta hut och buga för överheten..enligt alliansregeringen.
Vi syns i vimlet
Pyry

Inga kommentarer: