måndag, augusti 03, 2009

I solens tecken

Hej Hej
Ännu en dag med ledighet. Jag har knappt en vecka kvar innan jag börjar ett nytt jobb- organisationsombudsman med ansvar för nationell medlemsvärvning åt PRO. Ska bli riktigt roligt att få fler arbetskamrater igen och nya spännande arbetsuppgifter. Visste du att PRO är nordens största organistaion för pensionärer och har över 400 000 medlemmar.

IFK Göteborg fick kämpa sig till en poäng mot Häcken i går. Lite formsvacka för närvarande, hoppas att det släpper snart.

Mitt golfspel är riktigt dåligt just nu, har inte haft så dåliga scorer på flera år. Vet inte varför det går så uselt. Närspelet är lite bättre, puttarna som var riktigt bra förra året är dåliga och utslagen är under all kritik. Jag vet att det sitter i huvudet, det är bara att nöta på och hoppas att det vänder.

Såg på TV i går att Skolminister Björklund lovade nya miljarder till kommunerna nästa år, för att minska trycket på socialbidragskostnaderna, så att inte välfärdstjänsterna drabbas. Han lovade också nya utbildningsplatser. Jag skulle kunna säga bra, men det är bara en halvmesyr som vanligt. 10 000 platser är alldeles för få, vi skulle behöva 50 000 nya utbildningsplatser. 3 miljarder extra till kommunerna är för lite, det skulle behövas minst 5 miljarder extra i år och lika mycket nästa år för att klara av att bevara välfärdssektorn på ett bra sätt. Det här typiskt för regeringen, när det i princip är kört, då reagerar den. Enda positiva var att Björklund, efter lite press var aningen självkritisk. Han tyckte nog att det var aningen sent med åtgärderna. Nåväl, det är tufft att vara minister och partiledare....speciellt om man inte sköter jobbet som minister på ett vardagsverkligt sätt ( enligt min uppfattning).

Jag lyckades plöja igenom, tillsammans med familjen, tre filmer på två kvällar - Benjamin Buttons otroliga historia (liv), Mammut av Lukas Modysson och Gran Torino med Clintan. Måste nog säga Clintafilmen var bäst. Mammut var stressande och rätt ytlig, bra filmad men ointressant. Benjamin Button var oerhört snygg filmad, men ingen analys eller fördjupad insikt i karaktärerna. Clintan filmen var bra, eftersom det var Clintan show- Butter gammal gubbe, med stort hjärta som vänder från rasist till att tycka om asiater.

Ja, så var det med det.
Vi syns i vimlet
Pyry





Inga kommentarer: