onsdag, juni 24, 2009

Tomgångsalliansen sätts på rejäla prov

Hej Hej

Jag klagade i går på mitt golfspel. Vips så gick det bättre. Fick en ordentlig genomkörare och skrapade i hop 35 p, missade sista poängen pga. slarv, annars hade jag legat på mitt handicap. Gjorde bl.a. fem par, vilket är mycket ovanligt. Kändes ok i går, ska försöka att konservera den känslan.

Kul att U21 landslaget vann mot Serbien. Nu är grabbarna i Semifinal. Kan bli riktigt tufft när två nyckelspelare är avstängda. Nåväl, so far en riktig bra turnering.

Såg på TV att nattdagis är på väg att försvinna i den nya skollagstiftningen. Även om hälften av kommunerna saknar förskolor som är öppna på nätter, kvällar och helger, är det viktigt för de som arbetar oregelbundet att kunna erbjuda barnen kvalificerad barnomsorg. Det vore trist i fall fler kommuner nu väljer att stänga igen sina verksamheter pga. ekonomi eller dylikt.

From nästa vecka kommer tomgångsalliansen att sättas på mycket svåra prov. De ska vara värdar för ordförandeskapet i EU under det närmaste halvåret. Vi socialdemokrater tillsammans med Mp och V har följande gemensamma krav till den borgerliga regeringen:

- Inget nytt EURO val före 2014. Här måste regeringen börja tala samma språk mellan partierna.

- EU måste ta en mycket mer aktiv roll för fler arbeten i Europa. EU måste skapa en ny plattform där utbildning och jobb binds ihop med arbetet för hållbar utveckling. Målet ska vara full sysselsättning. Jämställdhet mellan män och kvinnor, social rättvisa, kompentsutveckling och skärpt respekt för arbetsrätten.

- Sverige och andra I-länder måste ta ett mycket störra ansvar för att minska klimatpåverkan. Det går inte att lägga skulden på U-länderna, utan att vi själva är goda föredömen.

- Vi de rödgröna är helt överrens om att det inte får anläggas någon rysk-tysk fossiledning på Östersjöns botten. Här måste regeringen tydligt visa var den står i denna viktiga Östersjöfråga.

- Vi vill skydda arbetstagarnas rättigheter i Sverige och EU. Vi vill konkurrera med kompetens och kunskap i stället för låga löner och sämre arbetsvillkor. Vi är mycket kritiska till att regeringen är passiv inom dessa områden.

- Vi vill utveckla EU till att vara en fortsatt röst för fred, säkerhet,rättvisa och mänskliga rättigheter i hela världen. EU måste därför få en tydligare organisation kring dessa frågor. EU har stora möjligheter att påverka utan vapen, men det arbetet måste också utvecklas. EU är, i förhållande till NATO ingen militärallians. Så vill vi att det ska förbli.

Vi syns i vimlet
Pyry

Inga kommentarer: