fredag, juni 26, 2009

Billie Jean...

Hej Hej

Tråkiga nyheter i dag. Michael Jackson har avlidit i Los Angeles. Endast 50 år ung. Han betydde oerhört mycket för soulmusikens utveckling och för egen del gillade jag stenskarpt låtar som Billie Jean, Thriller, Bad, Beat It, Black or White, Dont stop tíl you get enough mfl. Han var verkligen the King of pop. Många av låtarna är klassiker och kommer att fortleva i samma anda som Elvis och Beatleslåtar. Jag har så många minnen från 1982, då Thrillerplattan kom. Sköna och roliga sommarkänslor från gymnasietiden. Jacko var oerhört stor och hans musik spelades hela tiden.

Det går att ha synpunkter om alla pedofilanklagelserna. Det låg säkert mycket sanningar i alla rykterna och även i domstolsförhandlingarna. Jag tror att Jacko var en mycket olycklig människa som hade svårt med verklighetsuppfattningen kring vad som är rätt och fel + att hans rådgivare inte alltid var de bästa. Jacko hade säkert Hybris, precis som många andra stjärnor och visst var det något som inte stämde i hans relationer till de anklagande barnen och hans egen barndom, men en sak är säker- Hans musik påverkade miljarder människor över hela världen och en legendarisk artist har tystnat. Jag tar en tyst minut till minne av hans musik och artisteri.

Lyssnade till en intervju med Anna Ternheim på SVT. Hon verkade vara ganska cool. Jag gillar hennes musik alltmer och rösten är väldigt egen och vacker. Jag tycker också om hennes sätt att sjunga de engelska texterna. Ska köpa en skiva och lära mig mer om hennes musik.

Lite politisk stiltje fn. Det enda som börjar märkas är att moderaterna börjar tappa. Jag tror bestämt att arbetslösheten märks hos alltfler svenskar, vilket givetvis återspeglas i opinionssiffrorna för moderaterna. Många börjar inse att de kanske valde fel parti, när regeringen fortsätter att vara passiv inför jobbkrisen. Vid valet var det mycket snack om arbetslinjen. Numera är det väldigt mycket snack om arbetslöshetslinjen. Inte riktigt det scenariot som regeringen byggt sin strategi kring. Det går inte att ducka sig ur krisen. Här måste det till handling och aktiviteter.

Kristdemokraternas riksstämma är som en liten vindpuff, den märks knappt...Stig Malm sa något intressant i SVT i morse. Kd har t.ex. varit med och höjt skatterna för pensionärerna, nu försöker de profilera sig för att sänka skatterna för pensionärerna. Så kommer det att vara för fler av de andra småpartierna i alliansen när de nu måste försöka finna sina platser inför nästa val. Det här är priset för alla kompromisser som gjorts för att få tillgång till makten vid Rosenbad och Helgeandsholmen. Visst måste man bjuda till för att få breda uppgörelser, men Kd har delvis sålt sin själ, eftersom de tidigare gjort mycket väsen kring att företräda de äldre i samhället. Efter deras svek är det väl få som tror att de ska vinna alltför många röster på - Sänk skatterna för pensionärer, när det inte ens lyckades föra en sådan politik vid regeringstillträdet. Jag sticker ut hakan och säger så här - Kd åker ur riksdagen, Centern kommer att balansera rätt rejält på fyraprocentsspärren. Du som läser inser säkert att Tomgångsalliansen har ett tydligt mönster- Ett steg i en riktning, sen tar de ett steg tillbaka när det börjar blåsa. Höj skatten först, lova att sänka den när det börjar blåsa...Så kommer det att se ut för allianspartierna ju närmare vi kommer valet 2010.

Vi syns i vimlet
Pyry













Inga kommentarer: