måndag, juni 29, 2009

Almedalsveckan..

Hej Hej

Värmen är verkligen härlig. Känns bra med riktig högsommar. Tränade fotboll i går kväll. Vi var alldeles för få gubbar som medverkade, men det kändes bra att röra på sig. Körde lite golf i förmiddags också. Varmt på banan, men helt ok, slog följe med en spelare som hade sin hund med sig. Hunden passade på att bada i de dammar som omgärdade hålen. Jag hamnade för en gångs skull inte i vattnet under hela rundan. Tappade lite på de sista hålen. Måste hålla koncentrationen uppe i fortsättningen, annara en ok runda.

Att Brasilien vann Confederations Cup var ingen överraskning, däremot var USA en positiv bekantskap. Roligt att de stod upp så bra. Brasilien var dock alldeles för överlägsna i den andra halvleken och det borde ha vunnit med 4 i stället för 3 - 2.

Det första politiska utspelet har kommit under Almedalsveckan. Vi rödgröna är överrens om att höja fastighetsskatten för villor med ett taxeringsvärde överstigande 4,5 miljoner kr. Det skulle röra sig om en procents höjning. Det handlar om ca. 30 000 villor i Sverige. Nästa steg handlar också om att minska ojämlikheterna mellan olika boenden. Det är dags att visa att alla i Sverige, oavsett boendeform ska ha en rättvis beskattning på sitt boende. Den nuvarande regeringen har ju utökat klyftorna till större förmån för de som har de högsta inkomsterna och dyraste villorna. Känns bra med ett tydlig besked från S, V och Mp, fler lär dyka upp.

Lyssnade till en intervju med Margot Wallström som talade engagerat om miljöfrågorna i EU och globalt. Det var intressan att hon nämnde hur kvinnor som hon Irlands förra president Mary Robinson hade träffat i Liberia. Kvinnorna vill absolut få mer utbildning för att kunna förstå hur klimathotet kunde minimeras hos dem. De ville bl.a. förstå i fall de kunde så trots att det inte kommit regn på länge. Det finns så oerhört mycket kvar att göra kring jämställdheten mellan kvinnor och män. I Liberia var så mycket beronde av kvinnorna, men de hade få möjligheter att påverka eftersom de inte fick någon utbildning. Så är det i många andra länder och trots att vi lever på 2000-talet är orättvisorna så stora. Jag hoppas att Margot vill göra en comeback i den svenska politiken, hon skulle vara ett stort tillskott.

Ja, sommaren fortsätter och jag hoppas att värmen består.

Vi syns i vimlet
Pyry




Inga kommentarer: