måndag, mars 23, 2009

Vintern gjorde ett snabbt återbesök

Hej Hej

I går kväll kom snön igen, på tillfälligt besök. Nu har den smält igen, men det lär väl bli några snöfall till innan golfklubborna kan plockas fram. Med stor sorg hjärtat måste jag säga - Ingen Elitserie för Leksand nästa år heller. Som jag skrev redan efter första förlusten var magkänslan inte bra och dessvärre fick jag rätt. När Leksand till slut fick stryk av Växjö på hemmaplan var den här säsongen över. Trist, trist och trist. Jag ville så gärna att Dalarnas stolthet skulle få förgylla Elitserien... Leksand forever, men nästa år måste det gå hela vägen igenom kvalserien.

Västerås tog en välförtjänst skalp mot Edsbyn i bandyfinalen. Grattis. Bra att Hälsingedominansen bröts. Nästa år vinner dock SANDVIKENS AIK= SAIK...

Bonusdrevet pågår fullt ut, är det inte regeringen som får rättmätig kritik så får LO-ledningen ta tuff kritik. Finns det ingen botten i hela historien, dags för alla inblandade parter att begå någon form av kollektiv självrannsakan i offentlighetens ljus...

De röd-gröna la fram riktlinjerna kring den framtida energipolitiken. Ett välkommet inslag i en infekterad fråga. Bra att Mp numera accepterar att kärnkraften ska avvecklas när vi kan ersätta den med förnyelsebara energikällor samt att det också fastslogs att vi inte ska bygga några nya kärnkraftverk. De bästa var dock inbjudan till högeralliansen, om att genomföra blocköverskridande samtal för att uppnå en långsiktig och uthållig energipolitik. Det ville ju inte den borgerliga regeringen som mest bjöd in till samtal för att bekräfta sin egen politik istället för att finna en gemensam dito.

Svenskt näringsliv prognosticerar att upp till 30% av ungdomarna mellan 15-24 år kan bli arbetslösa innan 2010. Det är mycket oroande. När det var som värst på 90-talet under förra borgerliga regeringen låg den högsta siffran på 24%. Den borgerliga politiken har misslyckats kapitalt. Jobbcoacherna som kopplats till AMS, har ju inga jobb att hänvisa till. All forskning visar på att de som inte får ett jobb i tidig ålder, riskerar att slås utanför samhällslivet mycket snabbare än det som har arbeten. Vi har Europas högsta ungdomsarbetslöshet. Nu måste regeringen agera snabbt för att hjälpa kommunerna och landstingen att nyanställa. Nu måste regeringen bidra med statligt investeringsstöd för att få igång och tidigarelägga investeringar i infrastruktur och byggnationer. Regeringen måste också ge tydligare direktiv till AMS. Följ vårt förslag och ta bort arbetsgivaravgiften helt för de långtidsarbetslösa ungdomarna, då blir det garanterat effekter, både kortsiktigt och långsiktigt. Utöka antalet utbildningsplatser med 50000 platser som vi också föreslagit för att både kompetensutveckla som vidareutbilda inför kommande högkonjunkturer. Den jobbkris som vi har i Sverige hade kunnat förebyggas och mildras i fall regeringen varit tillräckligt offensiv för två år sedan. Nu får de arbetslösa betala priset för regeringens brist på engagemang i jobbkrisens spår.

Vi syns i vimlet
Pyry





2 kommentarer:

Mattias sa...

Det var ju ett riktigt bakslag i dag, skit! Men å andra sidan, jag jobbar fokuserat hela dagarna så det spelar inte så stor roll - bara det är ljust ute.

Men så klart - jag längtar så på våren. Funderar på att köpa min en ny cykel för att komma ut mer.

Hoppas allt är bra. Själv så har jag jobbat 2,5 månad på mitt nya jobb och hoppas på att det ska bli fast nu till sommaren. Men jag har börjat att kolla efter annat också, man vet ju inte om det blir fast - så det gäller att hålla ögonen öppna.

Pyry Niemi sa...

Hej
Var jobbar du i dag. Cykelvädret börjar närma sig, trots att det är minusgrader på nätterna.
Allt är bra med mig, hoppas det är med dig också.