onsdag, mars 25, 2009

Tänk med hjärtat, så blir tanken trevligare...

Hej Hej

Ännu en dag i jobbkrisens tecken. 10 % är arbetslösa i Sverige, närmare 30% är arbetslösa bland ungdomar mellan 15-24 år, vi lever i ett vakum. Svårt att ta sig ur utan gemensamma, offentliga kraftag. Vi måste investera i människornas möjligheter till framgång, i stället för strypa deras livschanser. Den borgerliga regeringen stryper, vi vill investera. Den borgerliga regeringen bromsar, vi vill öka tempot på ett ansvarsfullt sätt. Den borgerliga regeringen stänger dörrar, vi vill öppna dörrar för att se vad som finns i nästa rum. Den borgerliga regeringen konserverar, vi vill reformera. Kan det bli tydligare. 

För över 100 år sedan anklagade Emile Zola den franska staten för att begått ett justitiemord på officeren Alfred Dreyfus. Han fick så småningom upprättelse. Jag gör detsamma i dag - Jag anklagar den nyliberala regeringen för svek mot de som bor i Sverige. Ni är passiva, cyniska och tänker inte med hjärtat när era nyliberala teorier används i sveket mot befolkningen. För varje experiment som genomförs, sjunker Sverige allt djupare ner i jobbkrisens träsk. Vi som finns i landet blir ilskna och frusterade. Hur kan en regering vara så innerligt ointresserad av att sätta sig in människornas vardagsverkligheter? Hur kan en regering fjärma sig så- och isolera sig från den verklighet det är satta att bestämma över?

Gårdagens pudel från Näringsministern Olofsson var inte oväntad. Hon har gjort det förr. När hon kommenterade frågan om att varför de ändrat sig kring bonusarna- sa hon "låt oss nu rensa allt från bordet och börja om... Jag häpnar. Olofsson och Borg borde starta en kennelklubb. Pudlar verkar vara deras favorithundar.

Lite glädje i alla fall. Frölunda vann mot HV71. Hoppas det bär hela vägen till final. 

Vi syns i vimlet
Pyry

Inga kommentarer: