måndag, mars 09, 2009

Sandviken = SAIK = Is still alive....

Hej Hej

Helgen är förbi. Snabbt som vanligt. Vi fick dock en trevlig och god middag hos grannarna i lördags och i går åt vi söndagsmiddag hos oss- tro det eller ej, men det blev stek, med gräddsås (dock med creme fraiche) potatis och grönsaker. Inte så vanligt i dessa tider då, fullkornspasta, bulgur, vildris, quinoa, cous-cous och andra spännande basprodukter berikar vår vardags- helg matlagning. Svärmor och hennes särbo tittade förbi, alltid trevligt med släktbesök. 

Sandvikens AIK eller SAIK har haft en bandysäsong som genererat blandade resultat. När Patrik Nilsson flyttade till Ryssland, kunde man ana att det skulle bli tufft. Visst har det varit lite skakigt, vissa förluster har kommit pga. ren orutin. SAIK genomför ett stort generationsskifte, där de få riktigt rutinerade spelarna som Muhrén, Mossberg och Södergren, fungerar som fyrar för den nya generationens spelare. De lyser upp och skapar hopp när det är som mörkast. Många av de nya är runt 20 år. Igår vann SAIK första semifinalen mot Västerås. Visst gav det mersmak och jag har inte räknat bort SAIK. Givetvis kommer VSK att stå upp riktigt rejält vid den andra matchen på tisdag och skulle det bli en tredje match, så är jag fortfarande glad. Jag är säker på att i fall SAIK inte tar sig till final i år, kommer de ändå att vara supergiftiga nästa år. Heja SAIK, nu tar vi två poäng... en gammal klassisk kampsång signerad Bosse Hedhs orkester.. Jag hoppas att det bär hela vägen till Studenternas 21/3.

Vi Socialdemokrater har skrivit, uppmanat, tjatat och nästan skrikit för att få igång regeringens jobbpolitik. Den är passiv och totalt vardagsoverklig. I veckan fick vi bekräftelse på att vårt synsätt att satsa på 50 000 utbildningsplatser, investera i gröna jobb, sänka arbetsgivaravgifterna för småföretag och förstärkt köpkraft för barnfamiljer, studentet och pensionärer. Nu har ordföranden i regeringen finanspolitiska råd sågat den moderatledda regeringen arbetsmarknadspolitik -  så här skrivs det i Dagens Industri - Regeringens arbetsmarknadspolitik är utformad för en helt annan situation och när ekonomin nu viker och den konjunkturella arbetslösheten stiger tvingas regeringen att improvisera fram nya åtgärder. Regeringen riskerar nu att satsa för lite på arbetsmarknadsutbildningar och det finns en risk för att de aktiveringsinsatser som görs inom ramen för olika garantier i praktiken inte är särskilt aktiva eller meningsfulla.

Jag vill inte säga, vad var det vi sa... men nog är det märkligt att regeringens rymdresa fortsätter. Den har inte och vill inte landa i den verklighet som vi svenska väljare och oppositionspolitiker befinner oss i. Det är på gränsen till tjänstefel av regeringen att fullständigt rata ledande experters råd och anvisningar.  Jag är mycket bekymrad. Vår välfärd skakar ordentligt och regeringen "Strutsar" - stoppar huvudet i sanden och hoppas att faran drar förbi...

Vi syns i vimlet
Pyry

Inga kommentarer: