söndag, mars 15, 2009

När Opera möter Eurodicso, då lyser Malenas stjärna som mest...

Hej Hej

I går fick Sverige skåda en ny stjärna på schlagerhimlen- Malena Ernman. Operastjärnan som delvis bott i Sandviken, fick en ny färdriktning i sin redan framgångsrika karriär. Jag är väldigt glad. Mest lycklig för att Malena vann tack vare folkets röster. Det visar på att det finns ett sug efter förändring och nya mål. Måns och grabbarna i EMD, var för mainstream, bra framträdanden och snyggt paketerade låtar, men visst har vi hört låtarna förut...!?Grabbarna kommer dock att få bra genomslag i de kommersiella kanalerna + schysst promotion inför kommande sommarspelningar och öka sina andelar bland tonårsfansen. Sen att udda sångfågeln Af Ugglas kom två, gjorde saken ännu roligare. Disco-opera och naken, självranskande kärlekstörst leder schalgerligan i Sverige . Vem hade trott det när schlagertåget lämnade perrongen för sex veckor sedan.

När det ändå är tid för självrannsakan och längtan efter att få någon/eller något tillbaka, blir diskussionerna kring VD-bonusar märkligt teatrala i de nyliberala tidningarna och även hos regeringens falskspelande statsråd. I somras när regeringen, i smyg tog bort bonustaken för statliga chefer i statliga bolag, höjde var sig den nyliberala pressen som DN eller någon av de borgerliga väljarna ens på halva ögonlocket. När hyggligt objektiva journalister avslöjar att bonus betalas ut i de statliga bolagen gör finansminstern en redan känd pudel. Nu går drevet, med den kraft som mediadrev kan få när någon har nått att dölja. 

Varför satte sig Anders Borg på pudelbänken, jo för att med enkelhet kunna skapa dimridåer kring regeringens förslagna politik. Ni som sett filmen Wag the dog, vet vad jag menar. För att dölja en skandal,se till att skapa en större skandal någon annanstans eller möjligen ett krig. Nu kom det till allmänhetens kännedom, via tips till granskande journalister, att VD´n för SEB + hennes chefer skulle få oskäliga lönehöjningar. Jag är inte förvånad. Tipset skulle säkerligen ha kunnat placerats av en pressekreterare från regeringen, rätt i knät på journalisten med syftet att flytta fokus på regeringens tillkortakommande, till någon annans misslyckanden. Inte ett osannolikt scenario, jag har kanske fel, jag har kanske rätt.. men visst är det märkligt att i en snabb intervju gör statsministern processen kort- han fördömer detta- och stoppar all spekulation, när finansministern några veckor tidigare gjort en pudel för att så att säga, lägga grunden för den fortsatta mediastrategin. Därefter tar de nyliberala skribenterna och redaktörerna vid och skriver spaltmeter om hur avskyvärt det är att ge höjda löner till chefer på SEB och samtidigt hjälper de nyliberala skribenterna med att plantera ut regeringens förslagna strategi.  Så funkar det i välfärdssverige. Vi som följer flödet är inte dumma, givetvis ser vi mönstret- mönstren. Regeringen Reinfeldt skyr inga medel tillsammans med den borgeliga pressen i kampen för att vinna någon slags trovärdighet. 

Jag försvarar inte på något vis de höjda chefslönerna, tvärtom. Jag tycker att det är ett anmärkningsvärt dåligt agerande. Däremot är jag oerhört luttrad kring regeringen hyckleri. Innan vi vet ordet av kommer regeringen med säkerhet att sitta med familjen Wallenbergs företrädare och erbjuda all slags stöd till bankverksamheten. Givetvis för att regeringen står nära Wallenbergfamiljen . Det ingick också i den välplanerade, förslagna strategin.  Anders Borg gjorde en Af Ugglas, bad om att få sin älskade tillbaka dvs. väljarnas förtroende, statsministern bekräftade kärleksinviten och vips blev regeringen både självrannsakande och nästan "rumsren". Att jag låter mig uppröras, beror endast på det faktum att varje pusselbit i regeringens märkliga förfaranden, är så innerligt välplanerade att vi oppositionspolitiker och väljare måste ägna tid och kraft åt att  tydliggöra konsekvenserna av systemskiftet. 

Vi syns i vimlet
Pyry




Inga kommentarer: