fredag, mars 20, 2009

Mörka moln på himlen

Hej Hej

Leksands tränarduo fick sparken. Ett sista försök att rädda möjligheten till Elitserieåterkomst. I elfte timmen, men vi får se. Allt är ju möjligt innan matcherna är spelade, men jag har svårt att tro att det går hela vägen...

Något annat mörkt är regeringens ovilja att betala extrapengar till kommunerna och landstingen. I morse på SVT var det ett långt reportage kring varsel och uppsägningar i kommunerna och landstingen. SKL´ordförande Anders Knape (M) var lika bekymrad och det är märkligt att regeringen inte ens lyssnar till sina egna partivänner.  Regeringens återhållsamhet gör inte bara att den offentliga sektorn tvingas till nedskärningar i form av personalreduktioner, som i sig är illa nog. Det handlar i förlängningen om att garantera en god välfärd, som också är lagstadgad. Skolorna drabbas, äldreomsorgen drabbas, hälso- och sjukvården drabbas och underhållet av gator och byggnader drabbas. Allt går neråt, för att regeringen är så cyniskt passiv. Det handlar inte om återhållsamhet för att undvika excesser, det handlar om att minska på välfärdssektorn generellt.  Successivt läggs grunden för en avgiftsfinansierad välfärd, inte helt och hållet, men tillräckligt tydligt. Vi kan få höjda patientavgifter, höjda avgifter för äldreboende osv. Som jag skrivit tidigare, det är i dåliga tider som den offentliga sektorn ska utvecklas och stödjas för att få igång hela samhällsmaskineriet. 

Ja, nu kämpar jag vidare, mitt annars glada humör har fått en törn i dag, men som en obotlig optimist försöker jag sträva vidare i livets möjlighetskorridorer. Alla dagar är inte rosenbeströdda... och de mörka molnen på himlen kanske lättar någon gång.

Vi syns i vimlet
Pyry

Inga kommentarer: