tisdag, mars 17, 2009

Modiga Nina, en vän som står upp för sin åsikt

Hej Hej

Snart har snön smält bort. Känns ok, snart dags för golfen...:-) SAIK = Sandvikens AIK spelar avgörande semifinal i kväll mot Västerås. Jag hoppas så innerligt att de ska ta sig till bandyfinalen på lördag. Västerås SK är dock storfavoriter, de har haft en betydligt bättre säsong än SAIK och jag är grymt imponerad av att det bitvis mycket unga SAIK laget tagit sig till en femte och avgörande semifinalmatch. Lycka till. 

Leksand har det kämpigt, deras stjärnback Antti-Jussi Niemi fick en rejäl tackling i förrgår och har spelat färdigt för säsongen. Hoppas han kan komma tillbaka till nästa säsong. Leksand har noll poäng efter två matcher, de har förvisso mött de båda fd. elitserielagen och gjort hyggligt i från sig, men det duger inte. Nu måste Leksand ta poäng i varje match, helst tre/match för att överhuvudtaget ha chansen att komma till elitserien. Det ser inte ljust ut, jag har inte gett upp, men... Jag håller verkligen tummarna. 

Min goda vän och gamla studiekamrat Nina Ekelund, som är kristdemokrat (Jo, det finns trevliga kristdemokrater också..:-) har lämnat partistyrelsen. Hon anser att KD har en förlegad syn angående kärnfamiljen. Det är mycket strongt av Nina att stå upp för sin åsikt. Att en kristdemokrat så öppet deklarerar en modern syn på hur kärnfamiljsbegreppet har förändrats är både uppfriskande och framåtsyftande. I fall du vill Nina, så har jag en medlemblankett..Go Nina, Go...

I jobbkrisens spår ser vi ytterligare tecken på regeringens cyniska passivitet. Långtidsarbetslösheten bland unga ökar dramatiskt. 30 000 unga är i dag långtidsarbetslösa. All forskning och erfarenhet säger att har man hamnat i utanförskap som ung, är chanserna mycket mindre att etablera sig på arbetsmarknaden när man blir äldre. Här behövs det rejäla satsningar för att ge både arbetsmöjligheter och studiemöjligheter.Vi kommer att lägga förslag om att slopa arbetsgivaravgiften helt för de som anställer unga arbetslösa.  I år kommer 130 000, 19 åringar att lämna gymnasiet. En del av dessa har dessvärre inte fullvärdiga betyg. Vi vill i motsats till regeringen ge dessa snabba möjligheter att läsa in behörigheten till fortsatta studier samt givetvis få fullvärdiga betyg. Det är en mycket viktig åtgärd för att ge de unga en bra start för att snabbt etablera sig i samhället. I dåliga tider måste vi investera i kompetenshöjande aktiviteter, för att stå rustade inför de goda tidernas positiva utmaningar.

Vi syns i vimlet
Pyry

Inga kommentarer: