tisdag, maj 19, 2009

Sannolikheten att det ska ske är så osannolik, men..

Hej Hej

Tiden lider, det regnar inte i dag. Bra vårväder även om solen lyser med sin frånvaro. Kriget i Sri Lanka är över. Ett grymt krig som skördat 70000 människoliv. Fruktansvärt. Tror dock att konflikten kommer att leva kvar för lång tid framöver. Lankesiska regeringen har ett stort ansvar i att starta en försoningsprocess tillsammans med Tamilerna. 

Vi har förvisso bättre opinionssiffror än tidigare i vintras, och det går åt rätt håll, men EP valet är långt i från avgjort. Piratpartiet kan komma in, jag tror dock att de kommer att falla på målsnöret. Sannolikheten att det ska hända, är som i Harrisburg 79, så osannolikt att det faktiskt kan hända, nåväl den som bidar sin tid får se. Vet inte riktigt vad de ska uträtta i Bryssel. Junilistan som kom in med buller o brak, har varit fullständigt osynliga de senaste fem åren, och det krävs mycket tåga och engagemang för att klara av att vara i parlamentet i fem år samtidigt som man driver bara en fråga.

Vår lilla kommun har återigen en infekterad skolfråga på tapeten. Majoriteten vill lägga ner en högstadieskola, och låta en privat entreprenör driva en friskola där i stället. Jag var på möte med 175 upprörda föräldrar, elever och personal i går. Vi lovade att yrka avslag på förslaget. Det är väldigt sannolikt att vi får gehör eftersom Fp lovade att rösta med oss. M, Bålstapartiet och KD har drivit igenom de budgetramar som tvingat fram besparingsförslaget. Ingen från dessa partier var närvarande, vi socialdemokrater hade fem politiker där. Det vi hörde från publiken var att majoriteten saknade ryggrad och att det kunde glömma att bli inröstade igen. Låter ju lovvärt, så här 16 månader innan de allmäna valen 2010. 

Ja, den politiska himlen är tack lov inte bara blå och nyliberal. Röd som är kärlekens färg också måste ju få färga vår inställning till barnen, vår framtida skattebetalare. Jag är beredd att höja min inkomstskatt för att säkra välfärden åt ungarna. Hoppas du är beredd att göra detsamma.

Vi syns i vimlet
Pyry

3 kommentarer:

Unknown sa...

Apropå Sannolikt. Det blev inte som du trodde på Nämnden. Jag tror dessutom du har fel om PP. Jag tror det kommer in i parlamentet. Minns Junilistan förra valet. Två veckor innan valet syntes de inte ens i mätningarna för att i valet plocka nästan 15%. PP har haft över 5% i flera mätningar och över 8 % i någon. Men det är nog inte sannolikt ;) http://www.youtube.com/watch?v=FjuhW-4tyEI

Pyry Niemi sa...

Ja, jag tror väldigt lite på mätningarna. Valresultatet blir som det blir, nu jobbar vi på för S.

Unknown sa...

Håller med dig. Mätningar betyder föga, när det kommer till kritan så är det valresultatet som gäller.

Gladas Vinner