fredag, maj 22, 2009

EP-valet, viktigare än du tror...

Hej Hej

Läste häromdagen att närmare hälften av de röstberättigade inte hade en aning om att det är val till Europa parlamentet den 7 juni.  Jag blir aningen bekymrad och givetvis har också vi som parti ett ansvar för att intresset och engagemanget är så lågt. EU frågorna är mycket viktiga och påverkar vår vardag så oerhört mycket mer än vi tror, därför är det viktigt att få in rätt kandidater till parlamentet. Duktiga och drivna Europa parlamentariker gör skillnad, så är det bara. Det handlar om jobben, schyssta villkor för löntagarna, den fria rörligheten över gränserna, samverkan mot brott, miljöhotet, stora subventioner till medlemsländerna i form av olika projektbidrag ( vi i Sverige har blivit mycket bättre på att söka) Mycket av lagstiftningen som påverkar oss i vardagen bestäms gemensamt inom EU osv.  Det är därför mycket, mycket viktigt att rösta. I dag är det mest högerrepresentanter i parlamentet, det kan vi ändra på nu. Gå och rösta- rösta rött. 

Vi kör i gång Håbos EP- valrörelse i morgon. Ett gemensamt beslut mellan partierna. Välkomna till vår valstuga vid centrum. Jag lovar att ge tips och bjuda på kaffe. Kanske lite godis också (det är ju trots allt lördag i morgon). 

Moderaterna, Bålstapartiet och kristdemokraterna i Håbo, har hamnat i ett rejält blåsväder. De vill lägga ner en högstadieskola i Bålsta pga. att lokalkostnaderna är för höga. Det ställer vi inte upp på, vi kommer att presentera en bättre lösning under kommande vecka och inför den extra skolnämnden 2/6. Miljöpartiet har också fått lite stryk eftersom de valde att rösta för en återremiss tillsammans med M och Båp. Vi och Fp yrkade avslag, men det togs alltså inte upp för behandling eftersom det blev en ytterligare kosmetisk vända för tjänstemännen att få ihop lite mer underlag så att vi  politiker ska fatta "rätt" beslut.  Hela förslaget luktar beställningsverk. Jag påstår att det här är ett sätt för majoriteten att få en friskola, dvs, läraskolan att successivt ta över en väl fungerande kommunal skola. Det misslyckades för ett 1,5 år sedan och det kommer inte att fungera nu heller. Föräldrarna, eleverna och personalen är förtvivlade och arga. Det har inte skett någon förankring och inte minst förslaget kommer nu - tre veckor före sommarlovet... 

Nåväl, att vara kommunpolitiker är som en taskig dokusåpa - vi dras mot fördärvet, dag för dag, utan att kunna påverka så länge majoritetens politiker inte befinner sig i den vardagsverklighet som deras väljare och vi i oppositionen är i. 

Ha en go helg
Vi syns i vimlet
Pyry

1 kommentar:

Unknown sa...

Tycker Majoriteten skött sig klantig (Som vanligt)i frågan om Gröna dalen. Att Miljöpartiet yrkad återremiss känns som en felbedömning av läget från Miljöpartiet. Folk verkar tolka det som att de gör gemensam sak med Majoriteten. Att sen Miljöpartiet har ledande politiker som ska jobba på den skola som ska flytta in på Gröna Dalen gör inte saken bättre. Att Miljöpartiet efter det börjar ge sig på upprörda föräldrar på Håboportalen gör inte saken bättre. Jag skulle inte vilja sitta i valstugan för M, Båp, KD eller MP nu. Tror inte de kommer få så många frågor om EU.