onsdag, september 30, 2009

Ungdomsarbetslöshet - Nej, tack

Hej Hej
Tror tusan att AIK vinner allsvenskan i år, det svider att skriva det, men de tar nödvändiga poäng hela tiden samtidigt och som Blåvitt tappar dito. Det är inte kört än, men lite mörkt ändå. Vore väldigt tråkigt i fall AIK vann, har svårt att förlika mig med gnaget helt enkelt.
Ännu ett ljus i oppositionstunneln. Vi rödgröna satsar 7,3 miljarder mer än regeringen på att skapa studie-praktikplatser till ungdomar. Över 52 000 fler platser än vad regeringen avviserat under 2010-11. Det är offensivt, visionärt och framåtsyftande. Inom ett par år har vi en högkonjunktur och de ungdomar som inte fått nödvändig praktik och utbildning riskerar att bli arbetslösa. Bra jobbat Thomas Östros, Mona Sahlin mfl. Tyvärr är det en skuggbudget, men vi kommer att kunna rädda 2011 i fall vi får makten. Det är knappt ett år kvar till valet och det börjar märkas. Nomineringsarbetet fortsätter intensivt, i vårt parti som i andra. Jag hoppas att det blir en del förändringar och att nya talanger som matchas fram.
Såg i dag att kommunerna inte vågar eller orkar investera i nya lampor och lysrör, så länge de fungerar. Enligt belysningsindustrin skulle kommunerna spara miljarder genom nya investeringar, samtidigt som miljöpåverkan skulle minska genom minskad energiåtgång mm. Inslaget var lite väl tillrättalagt, men budskapet väldigt tydligt. Vår kommun borde lära sig av detta, att våga investera i klimatsmarta lösningar. Det görs till vissa delar, men så länge den oheliga håboalliansen, bromsar och sparar på fel saker, blir framtidsvisionerna bakåtsträvande.
Vi syns i vimlet
Pyry

Inga kommentarer: