torsdag, september 03, 2009

Omstart för Sverige 2010

Hej Hej

En något regnig dag når snart sin ände. Jag har varit i Eskilstuna och träffat PRO medlemmar som ska arbeta aktivt med att värva nya medlemmar. Frivilligt arbete som kommer att löna sig, för både de befintliga medlemmarna som de tillkommande. Jag blir så glad av engagemanget hos medlemmerna, det är superpeppade och mycket intressade. Tack för att jag får vara med på den här resan.

Noterade att förmodligen en till dött av svininfluensan. Det är givetvis allvarligt och tragiskt, men hade det varit en normal influensa, hade knappt någon skrivit om dödsfallen. Vi ska ta svininfluensan på största allvar, och de som befinner sig riskgrupperna måste vara extra observanta. Samtidigt känns det som vanligt när media hänger på händelserna. Det blir för mycket, en hel del av rapporteringen känns onyanserad och sensationslysten, många rapporterar sakligt också, men vi närmar oss gränsen för "to much media attention", minns bara fågelinfluensan...

Omstart för Sverige är ett honnörsbegrepp som jag ska försöka bära med mig inför valet 2010. Vi behöver en omstart för att kunna ladda upp batterierna inför de framtida utmaningarna och möjligheterna. Vi behöver en omstart för att fortsätta utveckla skolan, omställningsutbildningarna, välfärdssektorn. Vi behöver en omstart för att motverka de negativa besluten kring jobbskatteavdragen och den falska arbetslinjen. Vi behöver en omstart för att motverka utanförskapet och isoleringen av hundratusentals arbetslösa. Vi behöver en omstart för att skapa rättvisa skattevillkor för pensionärerna, de långtidsarbetslösa och studenterna. Omstarten ska prägla vår vilja till förändring. Vi kan inte skrota varje beslut som fattats av den nyliberala alliansen, däremot kan vi förändra delar av villkoren så att tillstånden är uppföljningsbara och rättvisa för både företagare som anställda. Vår egen vision ska inte förmörkas av vår ständiga kritik mot nyliberalerna. Skiljelinjerna mellan oss och regeringen är så tydliga, att kraften ska koncentreras kring det kloka rödgröna alternativet. För mig är detta Omstart för Sverige 2010. Det är dags för oss att med kraft och tydlighet visa ett dugligt regeringsalternativ. Många av förslagen är presenterade, nu ska vi bara formera " erbjudandet" eller kontraktet gentemot väljarna. På söndag är det en gemensam manifestation vid Kungsträdgården. Då får du och andra en första inblick i den enighet och regeringsduglighet som råder hos oss rödgröna.

Vi syns i vimlet
Pyry



Inga kommentarer: