fredag, september 25, 2009

Lasarettsfrågan igen...:-(

Hej Hej
Återigen har den styrande landstingsmajoriteten i Uppsala läns landsting trampat i klaveret. M, Kd, Fp och C behandlar oss inom oppositionen, media och andra intresserade mycket nonchalant och med en attityd som säger - Bry er inte, vi gör som vi vill ändå. Lasarettet i Enköping måste spara pengar pga. den mycket passiva attityden från borgarna. Trots att vi under tre års tid sagt att effektiviseringar inom landstinget generellt borde påbörjats redan 2007, har man valt att ducka och genomföra en massa kostnadsdrivande "reformer" i stället. Lasarettet i Enköping skulle haft nya operationslokaler i dag, i fall inte majoriteten varit så sega och inte minst prestigebunda inom alliansen. "Kriget" mellan Akademiska och Lasarettet i Enköping har trappats upp pga. att majoriteten infört en styrmodell som leder till konkurens i stället för samverkan och som i grunden skulle ha kunnat gynna patienterna och ekonomin. Den modell som vi föreslog under förra mandatperioden med ett mycket tydligare länskirurgiskt uppdrag, förkastades tidigt och de har gjort att mycket hamnat på efterkälken. Det som gör mig irriterad är processen i ärendet. Beslutet om Lasarettet ska fattas på nu på måndag, vi fick handlingarna och underlagen i onsdagskväll. Väldigt omfattande och i behov av fördjupade studier och förankring i partiet. Typiska för majoritteten att agera på det viset. Härskartekniker så det dånar om det. I normalfallet får man minst två veckor på sig att studera den här typen av underlag.
Nåväl, nu måste Lasarettet tvångsspara. Nattakuten kommer att läggas ner, däremot blir det förhoppningsvis fler operationsplatser (som vi redan beslutade om 2006), men som aldrig blivit av pga. av all prestigekamp. Vi får se hur det här utvecklar sig. Det är så synd om patienterna och personalen på lasarettet som hela tiden måste vänta och fundera kring vad som är klara besked eller inte. Trist och ogenomtänkt.
IFK Göteborg har kopplat ett lite guldgrepp. AIK fick stryk i går mot Helsingborg- Henke gjorde två mål (tack Henke) och nu är IFK och AIK på samma poäng, men Blåvitt har en mycket bättre målskillnad. Sex omgångar kvar...nagelbitare så det förslår.
Trevlig helg
Vi syns i vimlet
Pyry

Inga kommentarer: