lördag, oktober 03, 2009

Lördag på Lastberget

Hej Hej
Brukar ju inte skriva på lördagar, men eftersom jag slarvat i veckan får jag komma i kapp. Nu har vi lite paus i distriktets studiorganisatörsträff och då gäller det att passa på. Jag är studieorganistör i vår partidistrikt och det märks att det finns ett sug bland de lokala studieorganisatörerna kring att skapa bra utbildningsinsatser för våra medlemmar, nya som gamla. Det är ett bra och motiverat gäng som träffas här på Lastberget.
Thomas Östros har offentliggjort att vi socialdemokrater vill höja a- kassan och sänka avgifterna. Det är en tydlig signal, inte minst med tanke på de orättvisor som uppstått efter regeringens höjningar av avgifterna.
Leksand fick stryk i går, det svider. De brukar ha hyggligt lätt mot Almtuna. Nåväl, säsongen är lång, de kommer tillbaka.
Det senaste avseende Lasarettet i Enköping: Nu har den moderatstyrda landstingsledningen fattat beslut om att stänga nattakuten och samtidigt införa Intraprenad som driftsform. Grattis alla ni bor i södra länet, i stället för en nattöppen akut får ni en Intraprenad. Intraprenadformen riskerar att isolera Lasarettet och successivt minska dess betydelse för alla länsinvånarna. Min kollega Börje Wennberg säger att lasarettet på sikt riskerar att bli en större vårdcentral. Det vore ju synnerligen illa. Vi behöver ha en ordentlig diskussion kring detta. Jag anser bl.a. ett komplement till den snart nattstängda akuten, borde vara en modell som i Uppsala - Primärvårdsakut/jour som har öppet till 23 på kvällarna. Det kunde höja patientsäkerheten och samtidigt avlast både akuten i Enköping och Uppsala.
I kväll är familjen inbjuden till goda vänner på middag och samkväm. Ska bli trevligt att umgås.
Vi syns i vimlet
Pyry

Inga kommentarer: