torsdag, oktober 15, 2009

Estland i oktober

Hej Hej
Det var ett tag sedan. Jag har varit helt datorfri i tre dagar. Vi har besökt Estland med mälardalsrådets miljöutskott. En bra och berikande resa, även om vädret var riktigt tufft i måndags och tisdags. Jag tror inte jag haft sån motvind på många år, hur vi än vände oss blåste vinden i riktigt härlig stormstyrka + ihärdigt iskallt, snöblandat regn. Nåväl, vi fick lära oss allt om Estnisk vattenpolicy, besöka reningsverk, värmekraftverk som eldades med hö, naturreservat med gigantiska våtmarker mm. Bra och lärorikt. Det går framåt i Estland och jag måste säga att landet har hämtat sig riktigt väl sen åren med sovjetisk ockupation. Det finns en hel del "gamla sovjetbyggnader" kvar som påminner om ockupationsåren. När vi hade en paus, fick vi åka på ett gammalt sovjetiskt flygfält som var nerlagt. Busschauffören körde fram och tillbaka på den gigantiska landningsplattan, som bestod av 1,5 m tjocka betongfundament för att klara av de tunga ryska transportflygplanen. Lite märklig feeling må jag säga, att åka buss på en landningsbana.
Tillbaka i den vardagliga myllan. Känns riktig skönt att få åka hem till Bålsta i eftermiddag. Det närmar sig partikongress för oss socialdemokrater. Ska bli spännande att medverka. Det blir långa diskussioner. Det är över 1100 motioner som ska behandlas på knappt 5 dagar. Det är schemalagd tid från 9.00 på morgonen till 01.00 på natten. Vi kommer nog att vara rejält möra på söndagen.
I det politiska livet är det mycket aktiviteter som vanligt. I vår kommun jäser det bland beolkningen. Människor är irriterade över skolnedläggningen vid Gröna Dalen, nedskärningarna inom socialförvaltningen avseende äldreomsorg osv. I landstinget fortsätter diskussionen kring lasarettet i Enköping, primärvårdens underskott och privatiseringarna. Det kommer att bli en intensiv höst. Var så säker på det.
Leksand leder allsvenskan, det bådar gott inför fortsättningen av säsongen..:-)
Lite kort och gott i dag.
Vi syns i vimlet
Pyry

Inga kommentarer: