onsdag, oktober 21, 2009

Fördomar fördummar

Hej Hej
Läste delar SD´s påståenden kring bl.a. muslimer. Aldrig har begreppet fördomar fördummar fått större betydelse. SD´s ledning och valarbetare symboliserar den delen av väljarkåren som behöver vägledning kring hur mycket olika människors kulturer och religioner berikar och förhöjer alla människors vardagstillvaro. Allt ifrån intellektuell, kulturell och gastronomisk stimulans uppstår när människor med olika kulturell bakgrund möts och lever tillsammans. Blandningen berikar och förhöjer. Jag hoppas innerligt att den här debatten ebbar ut och SD får så lite exponering som möjligt. Det vore en katastrof för Sverige och vår riksdag i fall SD kom över spärren, minns bara Ny Demokrati och de pellejönsarna som dessvärre var med och förde Sverige ner i ett tungt och mycket ansträngt ekonomiskt läge 91-94. Dessvärre har flera av deras ledare blivit "rumsrena" i dag, vilket gjort mig både arg och förvånad. Bert och Ian, behöver jag säga mer.
Snart dags för partikongress. Vi i Uppsaladelegationen är redo. Våra möten har varit konstruktiva och välförberedda. Det kommer att bli fem mycket intensiva dagar, med motionsbehandling mellan 9 på morgonen till 01.00 på natten. Ska bli roligt att gå in i "kongresstunneln", jag är säker på att våra politiska riktlinjer blir bra och tydliga inför den viktiga stundande valrörelsen.
Nu är det morgon och jag är i Jönköping, ska träffa "föreningsordföringar" i Jönköpings län och diskutera medlemsvärvning- medlemsvård. Kollade på fotboll i går på hotellrummet, både Liverpool och Barca fick stryk. Inte bra, men Zlatan pytsade i alla fall.
Vi syns i vimlet
Pyry

Inga kommentarer: