onsdag, oktober 07, 2009

Lite normalt höstväder

Hej Hej

Jag har slarvat. Skriver allt för sällan och det är inte bra, men arbetsbördan är stor och jag har dessvärre inte tillgång till dator på dagtid som förut. Mycket möten och samtal, ska försöka att hänga i med skrivandet, men den närmaste månaden kommer vara lite mer sporadisk.

Förberedelserna inför kongressen fortsätter, vi har hunnit beta av lite drygt hälften av materialet. Uppsaladelegationen är på tå, och det är bra och roliga diskussioner. Ett bra gäng helt enkelt. Vi skrattar mycket och får fram bra förslag och yrkanden. Viktigt med tanke på att kongressen kommer att bli tuff rent tidsmässigt.

Vår skuggbudget presenterades i går. Ett mycket tydligt alternativ till regeringens budget. En offensiv satsning på kvalitet inom välfärden, nya studie och praktiplatser för unga, och en kraftfull indikation kring att höja a-kassan, sänka skatterna för pensionärerna mm. Vi måste våga visa vägen. Nyliberalerna söker hela tiden vara socialdemokraterna light, med undantaget att de inte förmår att driva välfärdspolitik som är till för alla. Det ligger liksom inte i nyliberalerna natur. När segregeringen ökar, är det enligt regeringen marknadskrafternas och den internationella krisens fel. Regeringen tar inget ansvar överhuvudtaget och glömmer lätt att det 85 miljarderna som försvunnit pga skattesänkningarna, skapat ett gigantiskt hål i statsfinanserna. Hade pengarna funnits hade regeringen också haft manöverutrymmet att göra tydliga reformer, men det vill inte regeringen. Det ligger i sakens natur att ändra samhällsstrukturen, från solidarisk finansiering till egoistisk betalningsvilja efter plånbokens storlek. Så kan vi inte ha det och det kommer att bli förändringar. Vi vill ge alla unga och äldre chanser att utvecklas, nyliberalerna vill att endast fåtalet av de rikaste ska ha dessa möjligheter. De stänger dörrarna, samtidigt som vi bejakar livschanserna. Den ideologiska striden är knivskarp och den kommer att eskalera. Var så säker på det.

Blåvitt ligger en poäng efter AIK, det kommer att bli tufft på slutet. IFK möter dessutom AIK på Gamla Ullevi i sista matchen, jag hoppas att vi slipper ett avgörande där. AIK har de tuffaste matcherna kvar men mycket kan hända än.

Vi syns i vimlet
Pyry


Inga kommentarer: