fredag, oktober 16, 2009

När regnet blev en del av fredagen...

Hej Hej

Åkte till jobbet i morse och vädret var skapligt. Därefter har det bara gått utför. Regn uppifrån, från sidan och jag vet inte vad. Det är dock fredag och dags för lite Idol (för familjemysets skull). Jag är inte så intresserad, men kan familjen samlas är det bra med lite idol, snacks och nåt glas vin.

Läste en intressant artikel av Johan Westerholm kring drevet runt Mona Sahlin. När borgarna misslyckas så kapitalt med sin politik, gäller det att ändra fokus. Jaga Mona Sahlin, få med ledande borgerliga ledarskribenter och lite lagomt missnöjda socialdemokrater och udden riktas från egna misslyckanden, till påhittade misslyckanden hos vår partiledare. Det är för ynkligt, men säkerligen effektivt. Klassisk avledningsmanöver. Du som sett Wag the dog, med Dustin Hoffman och Robert De Niro, vet vad jag pratar om. I filmen hamnar en president i blåsväder inför en valrörelse, för att mörka detta skapas ett låtsaskrig i Albanien via medierna och USA får rycka in och skapa fred. När regeringen misslyckas läggs fokus på personen Mona, i stället för vårt partis politik eller regeringen tillkortakommanden. Skickligt, men mycket osmakligt och en försmak av en förmodligen mycket smutsig valrörelse 2010. Borgarna kommer att göra allt för att behålla makten, det är ett som är säkert.

I morgon blir det en spännande dag, först funktionär en stund på Bålsta halvmaraton, därefter diskussionsledare på framtidsdagen och sen på kvällen är jag och Christine bjudna på fest. Det gäller att hålla schemat och tempot uppe, i kväll blir det dock lugnt och stillsamt.

Vi syns i vimlet
Pyry

Inga kommentarer: