torsdag, februari 12, 2009

När folket låter..stänger regeringen dörren..

Hej hej

Tiden är som ett vattenfall, den flödar på, utan pardon och inställsamhet. Snart börjar vi räkna in en ny årstid, även om det är kallt och härligt vinterväder i dag. Våren är alltid välkommen, då får jag chansen att ta upp golfen igen, är ju en riktig rookie, men det är förbaskat roligt. Ska bli gött att försöka sänka sig med något slag i år. 

I januari var det 12.000 personer som varslades om uppsägningar. Arbetslösheten ökar med stor kraft och vår folkvalda regering, gör som den brukar. Stänger dörren, sätter sig på kammaren och inväntar bättre väder. Jag gör det för att få en trevlig fritid, regeringen för att slippa kämpa och vara kreativ när det är kallt.  Passiviteten i regeringen är anmärkningsvärd. 

Finns inget go, ingen framtidsvision och arbetsmarknadsministern avfärdar alla handlingsalternativ genom att säga:
det blir ett skitår i år. På det viset har regeringen lagt en våt, kall filt över krisen i Sverige.  Med den inställningen. rättfärdigar regeringen sin passiva hållning. Den vill inte göra något, eftersom den har misslyckats via de orättfärdiga skattesänkningarna. Det har inte blivit fler jobb, vi ser ju nu att Borg som tillskansat sig och andra högavlönade skattesänkningar på närmare 12 000 kr per år, inte bidragit med den stimulans som förväntades. Konsumenterna dvs. folket har liten framtidstro och i dessa tider, vill alla spara, få investera. Då måste regeringen bidra med att skapa extrasysselsättning inom den offentliga sektorn. Det finns en komplikation till som uppstått när regeringen haft makten i över två år. Underskottet i de statliga finanserna har blivit lika stor som det överskott som fanns i dessa finanser när vi i S lämnade regeringsmakten. Varför då, jo skattesänkningarna har tömt delar av kassan, vilket gör att handlingsfriheten är begränsad. Hade regeringen inte sänkt skatterna så mycket, skulle vi i dag haft betydligt större möjligheter att investera via statliga stimulansbidrag till kommuner och landsting. Läget är allvarligt och regeringen passar, duckar och hoppas på att vädret ska bli bättre. Vi socialdemokrater lyssnar till väljarna, ekonomerna och andra experter. Regeringen kollar på TV4 och uvärderar väderleksrapporten.

Nej, vintern fortsätter ett tag till. Jag ska passa på att göra något vintrigt vid lunchen, ta med en macka och kanske gå ner till isen och njuta av ev. solsken.

Vi syns i vimlet
Pyry


Inga kommentarer: