fredag, februari 27, 2009

Vårvindar friska

Hej Hej

Är det inte lite vårkänslor i alla fall. Även om det kommer sporadiskt med snö, så värmer solen lite mer nu än för några veckor sedan. Härligt. Hade lite tid över i dag. Gick förbi en golfaffär, vilken härlig känsla att bara få se klubborna. Känna på några skaft, göra en liten lätt provsving...:-) Snart får jag slå ut från första tee igen...suck... i´m waiting for the moment. 

Vi har fått en ny partisekreterare Ibrahim Baylan. Lycka till med uppdraget.

Grubblar mest kring en massa dyster statistik. Landstingen i Sverige kommer att gå back med 4 miljarder kr. Mycket pengar blir det. Minskade skatteintäkter är den viktigaste grunden för detta.
Hittills i febr har knappt 11.000 personer varslats om uppsägning. I Uppsala läns landsting las ett varsel på 260 personer. Regeringen fortsätter att vänta på bra väder och hoppas att det ska lösa sig självt.  Att vara politiker på nationell nivå, kräver en förståelse för kommunernas- och landstingens situation. Statsråden måste, i allt väsentligt, ha sina tentaklar ute för att sätta sig in i de oftast komplexa behoven, som inte minst landstingen står för. Hälso- och sjukvård är väldigt specialistorienterat och regeringens engagemang eller som det är nu, brist på engagagemang ger stora effekter på patientsäkerheten. Vi behöver en ny strategi från regeringen. Alla varsel från landstingen måste få ett slut. Vi kommer att behöva den duktiga personalen, även framöver. Som jag skrivit tidigare måste regeringen öka statsbidragen i kombination med att möjligheterna till fortbildning och kompetensutveckling förstärks. Snälla regeringen Reinfeldt, varför gör ni inget.. Många är häpna, desto fler kommer att drabbas.. patienter, personal

Jag ska nog kolla på Let´s dance i kväll, för att få lite verklighetsflykt och fredagsmys...Regeringen borde göra detsamma.. vi socialdemokrater har bjudit upp till dans, flera gånger, vore väl bra i fall regeringen gjorde detsamma.

Vi syns i vimlet
Pyry

1 kommentar:

Andrine Winther sa...

Hej Pyry,

Hur har du fått till din gadget för att se hur många besökare du har?

Hälsningar Andrine