lördag, februari 28, 2009

Bekännelse är början till läkning

Hej Hej

I dag hoppas jag verkligen att det lyfter i melodifestivalen. Malena Ernman, som sjöng i samma kör som jag i ett tidigare liv ska delta, jag ska lägga en personlig röst på henne. Sarah Dawn-Finer kan också bli spännande. Ser framemot kvällens tävling, parat med att vi får trevliga och glada vänner på besök. 

Läste i DN att vi inom S har rasat i opinionsmätningarna. Rasat..borgerliga blocket har gått fram med drygt 3%, vi har backat med 2%. Rent skrivmässigt, torde alltså rubriken vara tvärtom, dvs den borgerliga majoriteten knappar in starkt på den röd-gröna koalitionen. Så skulle det sett ut, men DN´s tillika, borgarnas rubriksättare, har ju givetvis sin egna agenda. När vi tappar är det ras, medan när borgarna ev. tappar, är det minskning..

Nåväl, det är inte val än, det skiljer knappt 4%, ingen ska tro att det inte blir jämnt i valrörelsen. Givetvis har den nyliberala regeringen flera äss i rockärmen att fördela. Inte minst i den kommande budgeten, då det säkert dyker upp en och annan skattelättnad:-) för att blidka väljarna. Det är dags för oss att på tydligt och informativt sätt visa väljarna vår väg. Rådslagsarbetet har genomförts, och hel del har sipprat ut redan. Det är bra, nu måste vi ut på gator och torg, möta ännu fler vardagsmänniskor. Lyssna och agitera. Visa att vi är   regeringsdugliga och  ödmjuka inför de förändringar som måste göras under nästa mandatperiod för att säkra vår gemensamma välfärd. Politik är att lyssna, vilja och våga. Opionionssiffrorna har hittills visat missnöjet mot regeringen, nu måste vi också förtjäna dessa siffror på vår politik och egna meriter. 

Nu har jag bekännt att vi måste givetvis arbeta hårt och intensivt. Regeringen borde också genomföra en tydlig bekännelse. Det är dags att agera. Vi har inte haft en sämre ekonomi på decennier. Sverige är i kris. Regeringen har hittills ägnat sig åt läpparnas bekännelse. Statsråden avlöser varandra med tunna kommentarer om att det kommer att vända om några år, samtidigt som vi har en unik chans att investera i den offentliga sektorn för att få igång "samhällshjulen".
Ingen reaktion från regeringen, inga initiativ. Bara tomhet och lösryckta fraser, tagna ur nyliberala ekonomihandböcker. Tänk om statsministern och finansministern, tillsammans gick ut- hand i hand - och bekände att de gjort fel. Att de missbedömt läget och att de lovar att ställa saker tillrätta. Vilken spännande tanke...Då kanske det fanns utrymme för läkning. Jag tror dock inte att det kommer att ske. Synd för dig, mig och övriga personer som bor i konungariket Sverige. Det är vi som blir förlorarna, när regeringen passar. 

Heja Leksand som snart ska kvalspela. Hoppas verkligen att de tar sig upp till Elitserien. Jag vet att hela Hockeysverige skulle jubla.

Vi syns i vimlet
Pyry

Inga kommentarer: