onsdag, februari 18, 2009

The bird is dead..no its not

Hej Hej

Återigen en fantastisk vinterdag. I kväll ska jag och Albin på GE - galan. Goda vänne Rickard har fått biljetter.Det ska bli spännande att följa stjärnorna på plats.

Den minnegoda kommer säkert ihåg Monty Python sketchen som handlade om fågeln som påstods vara död, när fågelhandlaren hävdade motsatsen. Jag drog direkt en paralell till detta när jag såg Maud Olofsson på nyheterna i går. Hennes uttalande om SAAB, var en riktig "dödfågel" liknelse.
Hon hävdade att regeringen gjort allt för att rädda SAAB, men att GM som är ägaren inte hade ens en affärsplan. När den facklige reprentanten på SAAB, personligen intygade om att det fanns en affärsplan som dessutom var den bästa han sett, kontrade Maud i studion med att jag måste kunna se Trollhätteborna i ögonen som ansvarig för skattemedel, i fall det skulle gå illa om många år. Därför kan vi inte satsa... osv. Näringsministerns förhållningssätt återspeglar regeringen passivitet inför massuppsägningarna. Regeringen hävdar att de gör något, folket ser att så inte är fallet.. The bird is dead, säger folket, no its not säger regeringen..

Regionfrågan är en annan kioskvältare. Jag är för en Svealandsregion. En region där Uppsala län, Gävelborg, Dalarna, Västmanland, Sörmland, Öregro län och Värmland ingår. Det skulle vara det bästa alternativet och förhandlingspartner till bl.a. Stockholms län. Grunde skulle ligga i hälso- och sjukvården. När regeringen, ivrigt påhejade av statsministern, slutligen bestämde sig i frågan blev det som vanligt...nada, njet, ingenting. En våt, kall filt som las över alla de ambitiösa försöken bland kloka kommun- och landstingspolitiker som försökte följa ansvarskommiténs direktiv. Regeringen vill fortsätta att undersöka förutsättningarna i 5,5 år till, innan vi ska gå till beslut. 5,5 år till...om inte det är ett passivt förhållningssätt, så vet inte jag. Det finns många bra förslag i dag. Som borde kunna landat i ett beslut, men inte. Regeringen väljer att permanenta Skåne, Västra götaland, Gotland och Halland. Resten av landet ställs utanför. Häpnandsväckande. Kommun- landstingspolitiker i de flesta partierna inkl. borgerliga säger, the bird is dead.... regeringen säger no its not.

Att sitta vid makten, innebär ansvar och förmåga till utveckling. Vi socialdemokrater vill investera i människorna, öppna dörrar och möta framtiden. Den moderatledda regeringen väljer att strypa livschanser, stänga dörrar och vända utveckligen tillbaka till 50-talet. Hade jag varit väljare och röstat på borgarna i förra valet, skulle jag nog vara både besviken och fundersam. Vad hände med arbetslinjen, varför ökar utanförskapet, varför minskar utbildningsplatserna?
Frågorna är många, och svaren är få. The bird is dead säger folket... no its not säger regeringen.

Vi syns i vimlet
Pyry

Inga kommentarer: