fredag, januari 16, 2009

Lite kallare i Sverige..

Hej Hej

Såg en film under helgerna, Day after tomorrow, inte särskilt bra, den handlade om en ny istid på jorden. Kontentan var dock att vi människor måste förhindra klimathotet, medan det finns tid. Givetvis är det så det ska vara. På samma sätt borde även regeringen Reinfeldt göra avseende lågkonjunkturen och dess effekter på kommunerna och landstingen. När vi rödgröna, med kraft och tydlighet påpekar att det inte räcker med skattesänkningar, för att få fart på ekonomin, utan att det behövs ekonomiskt stöd till kommunerna och landstingen, blir regeringen sur och passiv. När SEB, som rimligtvis borde ha hyggligt nära kontakter med regeringen, säger samma sak som vi, borde väl ett liljeholmens tändas hos ansvariga ministrar, men icke. Det är tyst, det är som att vandra i ett kargt, vinterlandskap. Vinden viner runt kinderna och det är långt hem till tryggheten och värmen. Problemet är att regeringen sitter i värmestugan, medan befolkningen, kommunerna och landstingen befinner sig utanför. Jag vill citera Ebba Grön, det råder Mental istid hos regeringen. Passiviteten är direkt skadlig för Sverige, och regeringen målar in landet i ett hörn, det är långt till 2010, då har förhoppningsvis den blå färgen torkat, så att vi kan kliva över, hämta en bra och beständig burk med rödfärg, som förhoppningsvis kan täcka hela Sverige.

Det handlar, givetivs om att göra så litet som möjligt, för att kunna försvara de orättfärdiga skattesänkningarna. Den här regeringen kommer dock aldrig att vakna ur Törnrosa sömnen. 2010, när det är dags för val, blir uppvaknandet kallt. Regeringen får vandra i det kalla vinterlandskapet, efter väljarnas förmodligen tuffa dom.- Ni var inte med oss- därför åker ni ut.

Läste att Littorin blivit så arg att han klivit bort från talarstolen i riksdagen. Han om någon borde ju tåla en tuff och saklig debatt. Det är möjligen bara Maud Olofsson, som är lika kaxig och vresig som Littorin. Barnsligheter ska inte ministrar ägna sig.

I övrigt har det varit en normal, oppositionsvecka. Det blir tuffare tag framöver, och vi kommer garanterat att opponera oss mot dumheterna och presentera fler vardagsnära förslag inför det kommande valet.

Vi syns i vimlet
Pyry

Inga kommentarer: