fredag, november 13, 2009

Waterfall...

Hej Hej
Märkliga turer kring Vattenfall. VD´n är på väg bort när han och Vattenfall försökt att sälja ut elnätet och köpa mer kärnkraft och Maud Olofsson försöker få oss att tro att hon fått information så sent som för två veckor sedan. Givetvis har näringsministern haft insikt kring detta i ett flertal månader, men när TV4 började snoka i frågan, blev läget akut och krisberedskapen höjdes på departementet. Nu ska näringsministern räddas så långt som möjligt. Frågan har en djupare dimension. Centern vill gärna vara regeringens gröna parti samtidigt som de valt att göra en obegriplig kovändning i kärnkraftsfrågan i samråd med övriga allianspartier. Givetvis vill inte Centern att Vattenfall, solkar ner deras aningen bräckliga uppgörelse genom att vilja köpa mer kärnkraft i Tyskland. Det blir alltmer uppenbart att regeringen är djupt splittrad kring Vattenfall, bl.a. har det inte kommit några nya ägardirektiv kring bolaget, vilket endatst kan tolkas som att tre partier vill sälja Vattenfall och ett parti är emot. Har Centern tagit sig vatten över huvudet, och kan det här måhända bli deras Water...... fall...
Vaccinationståget drar igenom Sverige. Olika förutsättningar i länen. I vårt län har det lyckats hyfsat bra, med katastrofala lokala avvikelser. Bara i Håbo är det nästan kilometerlånga köer för att vaccinera familjen. Korta öppetider på söndagar, för lite personal och för lite vaccin. Skärpning till de som planerat och organiserat verksamheten.
Nu är det fredag. Leksand leder Superallsvenskan, SAIK är på kraftig uppgång, har gjort 25 mål på två matcher och Christoffer Edlund, nyförvärvet från Vetlanda dominerar målskyttet. I kväll stannar jag kvar några timmar i Sthlm. Ska träffa Olivias gudfar Rickard. Äta en bit mat och smaka på lite maltdrycker. I morgon är det däcksbyte, fixa i trägården -löven måste bort i fall de är torra och på söndag är det besök i Västerås. Albin ska träna friidrott på deras inomhusarena.
Ja, en vanlig helg är i vardande, hoppas den blir trevlig för dig också.
Vi syns i vimlet
Pyry

Inga kommentarer: