onsdag, november 18, 2009

Alliansen = Aliens

Hej Hej

Hoppas du har det bra i höstvädret. Jag mår prima. Solen gluttade fram mellan molnen i dag och det är ett sundhetstecken i regnet och dimman som ockuperat oss under en längre tid. Vi har landstingsfullmäktige på mån-tisdag och då ska vi sätta budgeten för nästa år. Vi kommer att förlora som vanligt, men nu har vi sett resultatet av den moderatledda majoritetens politik. Hårt ansträngda vårdcentraler som visar minusresultat, frustrerade patienter som inte får vård i rätt tid, de friskaste patienterna har företräde och de som har mest behov riskerar att hamna bak i kön pga. den nya besökersättningsmodellen. Jag påstår att själva marknadsföringen kring att lista sig på vårdcentraler drivit fram ökade behov av diagnoser som hade kunnat göras via sjukvårdsrådgivningen, vilket också lett till det blir svårare att få läkartider. Nej, för tillbaka områdesansvaret och skapa ett bättre och mer rättvist system ur detta.

Citybanan kommer också upp för slutligt beslut. Jag röstar ja till Citybanan och nej till medfinansieringen av tidigare angivna skäl. Staten ska betala för infrastruktursatsningar som berör hela landet. Det är en mycket viktig princip som jag kommer att fortsätta att strida för. Medfinansiering leder till obalanser i landet avseende utbyggnad av järnvägar och vägar. De rikaste länen kan betala för att bli prioriterade medan de fattigaste länen hamnar längre bak i prioriteringskön. Så ska vi inte ha det.

Regeringen väljer först att sänka skatterna med ofattbara 85 miljarder kr, för lånade pengar, därefter sätter den press på kommuner och landsting som fått minskade statsbidrag att bidra med pengar ur de kommunala-landstingskommunala kassorna för att finansiera nationella infrastruktursatsningar. Det här är en intressant bieffekt av medfinansieringen som det talas tyst om. Det blir liksom en dubbel beskattning för kommuner och landsting, samtidigt som de måste hålla igen på pengarna. Nej, det måste bli ett slut på detta och vi kommer att arbeta stenhårt för att ta bort medfinansieringsmodellen när vi återtar makten.

Det här en i raden av märkliga beteende och beslut som alliansen fattat, eller ska vi kalla regeringen och riksdagsmajoriteten för aliens. Utomjordingar.... För så många beslut som saknat vardagsverklig förankring, har inte skådats i detta rike sen 1991-94, det får mig verkligen att tro att valda delar av de borgerliga statsråden verkligen har kopplingar till yttre rymden. Antingen i sinnet eller möjligen är det som i gamla TV-serien V.. det ser bara ut som människor...Scary.

Nåväl, jag längtar verkligen till valet 19/9 - 2010
Vi syns i vimlet
Pyry

Inga kommentarer: