måndag, november 23, 2009

Milano i november..

Hej Hej
Tillbaka i den svenska novembermyllan efter en snabbvisit till Milano. Jag och Christine åkte dit i fredags och återvände på söndagkväll. Härligt med ett -litet tu man hand -avbrott från den vanliga helglunken. Milano var verkligen en positiv överraskning, bortsett avslutningen på resan när vi inte fick betala på bussen, eller köpa biljett på vid det avseedda biljettförsäljningsstället. Det slutade med att vi fick betala en betydligt högre summa till en nitisk kontrollant. Jag var milt sagt förbannad, eftersom vi faktiskt kunde betala på den bussen som förde oss till Milano från flygplatsen. Nåväl, det var en trevlig helg med mycket sevärda historiska byggnader, god mat, vi åt tom på en lyxkrog. Vi såg bl.a. Duomo, Europas fjärde största katedral. En helt otrolig byggnad. Det som förvånar mig mest är - Varför byggde man katedralen? Vacker och ståtlig byggnad. Skulle vi byggt dito i dag, hade det säkert kostat många miljarder kr. Till vilken nytta, men intressant att knata hela vägen upp till taket och se alla skulpturerna. Katedralen har 3 500 olika skulpturer.
Vi fick dock inte se Nattvarden vid Santa Maria della Grazie. Biljetterna var slutsålda och det fanns nya att tillgå långt in i december. Vi försökte boka biljetter i mitten av oktober...:-(
Det som nästan var trevligast var en liten pizzeria som serverade helt magiskt goda pizzor. Hemligheten låg i den smälta Mozzarellaosten. Den vegetariska pizzan var både fräsch, lagomt saltad och härligt krispig vid kanterna.
I dag har vi verkligen genomlidit en dag i oppositionens långa vandring tillbaka till makten. Majoriteten är tröttsam, tjatig och totalt ointressant. Deras huvudsakliga politik grundar sig i att göra allting annorlunda mot hur det fungerat förut. Det spelar ingen roll om det fungerat bra eller inte, bara det är annorlunda. Deras misslyckanden är många, deras omsvängningar likaså. Den borgerliga experimentverkstaden är en gigantisk ideologisk lekstuga med få vinnare och desto fler förlorare. Jag förvånas mest över att den moderatstyrda majoriteten hela tiden sticker huvudet i sanden och låtsas som att det inte existerar några brister i deras ogenomtänkta politiska systemskifte. Ödmjukheten är lika med noll och i ärlighetens namn är så många av besluten så oskickligt hanterade att landstingets personal tvingas ta ställning till nya riktlinjer, när det uppdagas att besluten saknar verklighetsförankring. Det har skett så många gånger under de senaste år, att tom jag tappat räkningen. Vet inte vad som driver den moderatstyrda majoriteten, det kan ju knappast vara prestige eftersom de missyckas så ofta. Möjligen är det hybris eller i sämsta fall rent oförstånd. Nåväl, det är tio månader kvar till valet. Jag längtar.
Vi syns i vimlet
Pyry

Inga kommentarer: