onsdag, juli 01, 2009

Lite disigare och möjligen dåsigare i dag...

Hej Hej

Försökte spela golf i morse. Gick riktigt dåligt, avbröt efter 8 hål. Jag har haft två skapliga rundor i veckan och givetvis måste det komma ett bakslag. Nåväl, nya tag till fredag. I morgon kommer Rickard och min guddotter Milla på besök. Det ska bli trevligt, då får jag ägna mig åt sociala aktiviteter i stället för golfsvingar.

Den borgerliga regeringen vill ju avreglera järnvägsnätet, för att släppa in fler konkurrenter. Jag tror inte på att den samhällsnyttiga järnvägsinfrastrukturen ska konkurrensutsättas. Jag är ganska säker på att vi får prishöjningar vilket leder till att färre åker tåg. Utvecklingen inom SJ är fn. motsatt. De har lyckats att vända den negativa trenden. Fler väljer att åka tåg, det är lättare att hitta billiga biljetter och tåget är dessutom vårt miljövänligaste transportmedel, om vi bortser från cykeln. S, V och Mp har enats om att riva upp alla beslut om avregleringar i fall vi får makten efter valet.

En annan viktig signal som getts av oss Socialdemokrater är att pensionärerna successivt ska lika skatt som de som arbetar. Mona Sahlin har också sagt att vi ska ge anställningsstöd på 100000 kr per år till de arbetsgivare som anställer personer som är 60 år eller äldre och för dem som väljer att arbeta vidare efter 65 år föreslår vi en skattestimulans på 40 000 kr per år.
Det är väldigt viktigt att vi är offensiva i dessa frågor, vi lever längre och en del vill fortsätta att arbeta, samtidigt är det alltför många som inte kommer tillbaka i arbete i fall det fått sluta runt 60 år-strecket. Sen är det riktigt illa att pensionärerna i dag som slitit för att bygga upp vårt land, får högre skatt än vi som arbetar. Det är ett mycket cyniskt beslut från den borgerliga regeringen. Vi kan aldrig acceptera detta.

Ja, lite disigare och kanske dåsigare. Har semesterfeeling i kroppen och gör lite lagomt med aktiviteter för att hålla hjärnan i trim.

Vi syns i vimlet
Pyry


1 kommentar:

Kim sa...

SJ får konkurrens

Läste idag om att SJ får konkurrens på någon aV sträckorna från Stockholm. Har valt flyget några gånger för att tåget är för dyrt, det är ett val jag vill slippa. Kanske är konkurrens en väg i rätt riktning.
Även om vår Bålstabo vän/ SAS VD vill att vi ska flyga mer så kanske en och annan tågresa är att föredra.