tisdag, juli 14, 2009

Högsommar-lättja och en del arbete...

Hej Hej

Jag hittade läckan i förrgår. Var undrar du säkert, jo vid ena hörnet av vår "poolguard", dvs skyddsduken som läggs över vattnet på kvällen för att förhindra att t.ex. djur trillar i. Den drivs med hjälp av vattentrycket från poolpumpen och kopplingarna sitter vid hörnen. Det var ett vinkelplastör som spruckit, vilket gjorde att vattnet "forsade" ut. Inte så hemskt möjligen, men vi fick fylla på varje dag med vatten, så att nivån kunde hållas. I fall vattenivån sjunker för mycket är det risk för att poolpumpen drar torrt och går sönder. Vi hade svårt att få upp poolvärmen, eftersom vi fyller på med kallt vatten. Nu är det fixat, får vi se vad som blir nästa utmaning. Poolen är ändå 27 år gammal, så det kommer säkerligen en massa annat underhållsarbete. Mitt tips till dig som är husägare- om du inte absolut måste, skaffa dig inte en pool. Mycket investeringar, mycket arbete och lite utfall... sommaren är ju ändå ganska kort i Sverige. Vår pool fanns redan när vi köpte huset för 11 år sedan.

Golfen går riktig usel fn. Spelade i fredags, lyckades få ihop 18 p på de sista 9 hålen, spelade i lördags, då gick det riktig uselt, spelade i går kväll nästan lika illa då. Hade förvisso en birde på ett par 4 hål i lördags, i övrigt nattsvart. Bara att ställa sig vid ranchen och träna utslag.

Änglarna - IFK Göteborg leder allsvenskan trots förlusten mot AIK i går. IFK missade dessutom en straff. Jag tror att det kommer att fortsätta vara en knallhård serie under sommaren-hösten.
Hangaroundgänget Gefle hänger i, det har över 20 p och spelar hyggligt stabilt, tror att det fixar nytt kontrakt till nästa säsong.

Politiken är väldigt sommarledig just nu, inte ens vårt parti har särskilt mycket nytt på SAP´s hemsida. Vi behöver lite sommarlov, för det kommer att bli en intensiv höst. Snart bara ett år kvar till det stora allmänna valet. Ska bli spännande att se det slutresultatet. Det kommer att handla om vem som står för det bästa regeringsalternativet. Vi börjar ju så sakteliga se att M tappar mark, eftersom det inte klarar av att hantera jobbkrisen. De väljare som röstade blått för arbetslinjens skulle känner säkert en stor besvikelse på de uteblivna leveranserna av arbetstillfällen och utbildningsplatser. Politik handlar om att vilja och lyssna. Det handlar också om att leverera. Göran Persson intervjuades i TV4 och han hade en analys om Obama. En oerhört vältalig och duktig talare, nu måste han också leverera för att bli en historisk president. Jag tror att han gör det, däremot är jag säker på att tomgångsalliansen inte kommer att göra det av rent ideologiska skäl. Tomgångsalliansen vill skapa ett Sverige där 2/3 av befolkningen måste slita ont, för att finansiera den rikaste befolkningens skattsänkningar.Det är viktigare att vara flashiga inför TV-kamerorna under EU-ordförande skapet än att lägga grunden för en bra vardagsverklighet för miljontals boende i Sverige.

Vi syns i vimlet
Pyry

Inga kommentarer: