måndag, juli 06, 2009

Tomgångsalliansen bejakar passiviteten...

Hej Hej

Inga överraskningar i helgen, en av systrarna Williams vann Wimbledon, Serena den här gången och Roger Federer vann herrfinalen, efter en riktig holmgång mot Andy Roddick. Hade Roddick tagit det andra setet, tror jag att vi haft en annan vinnare i år. Visst är jag glad för vinnarnas skull, men det hade varit roligt med lite förnyelse i år. Jag tycker att tennisen tappat lite av sin forna glans, speciellt inom herrtennisen, där servarna är så viktiga. Alla server så hårt och vinner poäng på serve-ess. Det är inte så roligt att titta på. Nåväl, det blir Wimbledon nästa år också. Jag tror minsann att vi har typ nästan samma kombatanter då också. GÄSP!

Almedalsveckan är slut också Fler seminarier och workshops än någonsin. Jag har inte varit där under den veckan, kommer kanske att åka dit nästa år. Vore kul att uppleva några dagar för att känna av stämningen. Det mest spännande utspelen kom i från oss i oppositionen(jag är inte partisk). Dels möjligheten att sänka skatterna för pensionärerna och även ge ytterligare möjligheter till arbete längre fram i livet. Dels kring fastighetsskatten. Det är bra att vi börjar formera oss på ett tydligt sätt inför den 19/9 2010.

Vi har också ett tydligt alternativ till regeringens missade chans att minska ungdomsarbetslösheten. Lägg ner Jobbgaranti för ungdomar och ersätts med vår modell- Jobbstart för unga. Jobbgarantin har inte fungerat och kommer inte att fungera. Efter sex månaders passivitet och utanförskap har endast 2 % fått möjligheter till utbildning och 5 % möjligheter till praktik. Det måste bli en förändring och det snabbt. Vi vill skapa en modell där ungdomar erbjuds utbildning, pratik och jobb direkt, utan passiv väntan. Vi vill också göra en något skärpt modell, där alla som varit arbetslösa i ett år måste påbörja en yrkesinriktad utbildning för att förhindra ett längre utanförskap. Ungdomar som inte får chansen direkt, riskerar ganska snabbt att hamna i ett mycket riskfyllt läge. Man blir beroende av bidrag, i många fall av försörjningsstöd och deras föräldrar måste bidra allt längre för att ge ungdomarna så mycket stöd som möjligt. Så kan vi inte ha det. Vi måste investera i ungdomarna snabbt och systematiskt, så att deras livschanser blir goda och möjligheterna till ett bra vuxenliv utökas rejält. Här har regeringens passivitet återigen visat att systemskiftet är här- Sköt dig själv och skit i andra. I de länder där ungdomarna har kommit in i samhället på ett tidigt stadium kan man också se att tillväxten blir bättre.

Nåväl, en lite tänkvärd fundering - Ett passivt samhälle är lätt att hantera....

Vi syns i vimlet
Pyry


Inga kommentarer: