torsdag, augusti 10, 2006

Sommaren fortsätter

Vaknande upp med nyheterna om att Alliansen är i en stor ledning i opionionsmätningarna. Nu börjar allvaret. Det gäller att kämpa hela vägen till valdagen. Vi kommer att få en knivskarp valrörelse, men jag hoppas verkligen att vi med vår socialdemokratiska politik ändå visat att vi duger att styra landet, landstingen och kommunerna (där vi är i majoritet). Det måste ändå betyda något att vi har en högkonjunktur i Sverige, även om det är en internationell dito. Det kan inte vara fel att ha en blandekonomi med en god välfärd och en bra tillväxt hos företagen. Vi spenderar mer pengar,som individer, på varor och framtidstron är större. Det finns fler arbeten och tillväxten för andra kvartalet 5,5%, högsta siffrorna på 6 år. Det kan inte vara så att, det höga skattetrycket som alliansen hävdar att vi har är dramatiskt negativt för den svenska tillväxten.

Vi ska inte ha ett högt skatteuttag för att vi tycker det ideologiskt, utan syftet med skatterna är att vi ska kunna finansiera vår gemensamma välfärd - skola, vård, omsorg mm. och fortsätta att utveckla och effektivisera välfärden till nya nivåer och behov. Det är bra att vi har tydliga alternativ i politiken, inte minst för väljarna, men vi får inte hamna i valrörelse där löftena är ofinansierade och därvidlag ej genomförbara om vi inte drar ner på annat alternativt tvingas till att höja skatterna. Alliansens förslag om borttagande av fastighetsskatten är inte finansierad. I förlängningen skulle det handla om om att minska på statsbudgeten med 30 miljarder, lika mycket som hela rättsväsendet inkl. polisen. Vårt förslag om frysning av skatten är mer realistiskt och det ger möjligheter till en fortsatt god utveckling av den offentliga servicen. Sen måste vi skapa en mer rättvis modell, där människor med låga inkomster inte ska drabbas för att det råkar bo i attraktiva områden osv.

Något helt annat. Tränade fotboll med Håbo FF´s veteraner för första gången efter sommaruppehållet. Ett roligt gäng grabbar (gubbar om min fru får yttra sig) som spelar för konditionens skull och för att det är så roligt att jaga bollen tillsammans med likasinnade. Jag tillför inte särskilt mycket som utespelare, eftersom jag fostrades som målvakt, men jag får vara med i alla fall och det är jag glad för.

Vi syns och hörs
Pyry

Inga kommentarer: