lördag, augusti 26, 2006

Kul med ringbytning....

Det ljusnar på väderfronten. Verkar som att vi får en regnfri dag, vilket vore mycket bra. Våra goda vänner Tessan och Johan ska nämligen ha fest i sin trädgård, över 100 pers är anmälda. De gifte sig förra året och har en "ringbytningsceremoni" + fest i år. Jag har fått förtroendet att leda själva ringbytningen. Jag kan utlova en lite annorlunda ceremoni med något humoristiska inslag.
Kul att mingla med så många människor, i en normalt stor trägård.

Valet närmar sig och aktiviteterna är i full gång. Förra helgen hade vi festdag och officiell start. Näringsministern Thomas Östros var på besök och jag ledde en öppen intervju där han fick utveckla regeringens politik inom skiftande frågor som företagande och tandvård. Vi delar ut flygblad och snackar med potentiella väljare. Det kommer att bli en rekordtuff spurt och inget är givet förrän rösterna är räknade. Opionionsmätningarna duggar tätt,så det gäller att hålla fokus på möten med människor och uppmana till att rösta.

En fråga som bekymrar mig rejält är moderaternas och högeralliansens förslag till att införa en avgift för sjuka barn när det besöker sjukvården. De räknar med att "tjäna" 10 miljoner kr i landstinget på att barn ska betala 60 kr för ett besök. Mycket graverande och avslöjande. Det är återigen de svaga grupperna som kommer att drabbas av moderaternas och högeralliansens skattesänkariver. De höjer avgifter i smyg för att förebereda skattesänkningar i lönndom. De barnfamiljer som kommer att drabbas är ensamstående föräldrar med flera barn och andra familjer med lägre inkomster. Vi tar starkt avstånd från detta. Barnen ska ha rätt till sjukvård via den solidariska finansieringsmodellen. Moderaterna och högeralliansen vill också införa en avgift på 25 kr för varje uthämtning av recept på apoteket. Det drabbar också låginkomsttagare och framförallt kroniker. Gränsen för högkostnadskydd ska utökas från 900 kr till 1500 kr osv.

Vi ser alltmer en tydlig skillnad mellan oss socialdemokrater och moderaternas politik inom högeralliansen. Jag utgår från att våra kloka väljare också ser dessa skillnader, vilket kommer att synas den 17/9.

Hälsningar
Pyry

Inga kommentarer: