fredag, maj 14, 2010

Värvärmen..:-)

Hej Hej
Hade en bra löprunda med Albin i går i ett lätt strilande, ljummet vårregn. Kändes som det vore sommar. Behöver semester och lite vila inför den stundande, tuffa valrörelsen. För det kommer att bli knallhårt. Borgarna kommer att hitta ytterligare möjligheter till att smutskasta och använda under bältet tricks för att behålla makten. Vi kommer att gör vad vi kan för att prata politik och framtidsvision. Det är du som väljare som får utvärdera alternativen. Hoppas du röstar på mig och socialdemokraterna.
Vi vill satsa på småföretagarna. Det ska bli mer attraktivt att anställa. Därför erbjuder vi skattelättnader på upp 50 000 kr till företag med 2-3 anställda som anställer ny personal. Vi vill också ha en skattetabell som gäller för alla. Borgarna har krånglat till det rejält med att skapa sex olika skattetabeller. Det gör det riktigt tufft för småföretag, men och enskilda som vill starta egna företag. Det har blivit krångligare att vara företagare. Det är olika skatter beroende på vad för slags företag eller tjänster som utförs. Det duger inte, det måste vara enkelt och rättvist att köra eget och att anställa ny personal.
Vi vill också införa olika branschprogram tillsammans med näringlivet, politiker och forskarsamfunden för att ytterligare förstärka nya innovationer och skapa ett bra framtidsorienterat företagsklimat som stärker Sverige som ett framträdande industriland. Det har borgarna också tagit bort.
Det måste löna sig att studera. Borgarna har minskat antalet komvuxplatser dramatiskt. De som önskar göra nya livsval genom t.ex. studier har kraftigt minskade möjligheter i dag. Vi vill bygga ut antalet utbildnings, praktik och trainee platser med 100 000 fler dito än regeringen. Att få studera inför ett framtida yrkesval är en stor tillgång för alla som har möjligheten och viljan. Det är också nödvändigt för att behålla kunna matcha näringslivets olika behov av framtida arbetskraft.
En till helg i vardande. Kanske plats för den dikten som jag läste upp på första maj och som vår dotter Olivia lärt sig ordagrannt och berättat inför hela sin klass. Kent Anderssons oförglömliga och tänkvärda rader..
Vinge
Vi går alla omkring med en vinge
som vi inte kan flyga med
som blir till en börda för oss
som vi måste smyga med
Vi hade nog kunna flyga
om inte alla självutnämnda vicevärdar
skolmästare och alle dom
praktiska, taktiska, nitiska, kritiska,
anemiska, akademiska felfinnarna med
pekpinnarna hade sagt:
du kan väl inte flyga,
håll dig till marken din envingade jävel
och drömmer du ens om att våga
prova din flygförmåga
så tar vi din vinge en dag
vi går alla omkring med vinge
en dröm, en längtan,en sång
tänk om våra vingar finge
flyga tillsammans en gång
Så om du ser en vinge flaxa över taken
ska du inte springa hem och bli nervös
du ska bara stanna och begrunda saken
och sedan tänka
där är en som sluppit lös
Vi syns i vimlet. Trevlig helg - Bläsbälg...
Pyry

Inga kommentarer: