fredag, maj 21, 2010

Bidragssverige..resultatet av fyra år med Regeringen Reinfeldt

Hej Hej
Har träffat blivande s-riksdagsledamöter från hela landet. Väldigt inspirerande och visionärt. Mona var avspänd och samtidigt taggad, Sven-Erik Österberg var cool, Ibbe Baylan körde järnet och Bosse Krogvig höll en föreläsning. Alles klar, nu går vi för valseger den 19/9. Slut på interna möten nu ska vi kommunicera, diskutera, skaka händer, skriva insändare, knacka dörrar, ringa på telefoner och annat roligt som hör till valrörelsen.
Statsministern ojar sig över att Sverige var ett bidragsland innan han fick ta över. Hans och moderaternas vision är att Svenskar i allmänhet är lata och om vi bara kunde så skulle vi leva på bidrag i stället för att arbeta. Åtminstone alla som bor i Sverige utanför Täby...
Att sitta vid makten är ansvarsfullt. Jag kommer under den närmaste tiden att visa vad som blev resultatet av Regeringen Reinfeldts fyra år vid makten. Vi börjar i dag med klyftorna i samhället. Statsminister sa så här vid regeringförklaringen 2006:
- Fler människor som kan vill arbeta ska också ha möjligheter att försörja sig genom eget arbete, och få uppleva arbetsglädje och arbetsgemenskap under trygga villkor. Regeringens övergripande mål är skapa fler jobb i fler och växande företag och att därigenom bryta utanförskapet-
Valet handlar om resultat och riktning. Låt oss då kolla resultatet:
- Kommunernas kostnader för Socialbidrag har ökat till 8,8 miljarder kr 2009. Det är en ökning med 20 procent sen 2008.
- Mellan 2007-2010 ökar kommunernas kostnader för socialbidrag med 2,5 miljarder kr, det motsvarar 7 500 jobb. Utbetalningarna har ökat i 90 procent av landets kommuner.
- Trots kraftiga försämringar i arbetslöshetsförsäkringen, har statens kostnader ökat dramatiskt. Regeringen bedömer att kostnaderna ökar 31 miljarder kr mellan 2008-2010.
- Kostnaderna för vårdnadsbidraget i de 68 kommunerna som betalar ut ligger fn på 32 miljoner kr.
- År 2007 var de sammanlagda kostnaderna för arbetslöshetsförsäkring och socialbidrag = 38 miljarder kr. År 2010 kommer kostnaderna för dito att vara = 64,2 miljarder kr.
Sammanlagt har kostnaderna för dessa bidrag ökat med 26,2 miljarder kr...
Det är väldigt mycket pengar som betalas ut pga av regeringens handlingsförlamning avseende arbetsmarknadspolitik. Sverige är numera = Bidragssverige. Inte riktigt vad Statsministern Reinfeldt utlovade i regeringsförklaringen och som han också försöker utmåla att vi som tillträdande regeringen kommer att förstärka. Det är kvalificerat struntprat. Vi kommer att skapa 100 000 fler utbildnings-praktik och trainee platser för att ställa om Sverige inför den stundande högkonjunkturen. Vi gör det för att skapa fler jobb, Regeringen Reinfeldt vill sänka skatterna med 92,2 miljarder kr..hur ska de kunna bedriva en aktiv arbetsmarknadspolitik, när det tar bort de viktigaste styrmedlet nämligen - Pengar till investeringar i jobb och utbildning.
För 26, 2 miljarder kr kan det skapas ca 80 000 jobb. Det borde Regeringen tänkt på innan en halv miljon människor valde att lämna fackförbunden. De som blivit Arbetslösa har bara socialbidrag att leva på. Med de pengarna hade vi haft 7 500 jobb. Bidragssverige är ett faktum. Borgarna har skapat det och vi måste göra allt vi kan när vi får makten för att jämna ut klyftorna och öka jämlikheten. Bidragssverige - Nej, tack.
Vi syns i vimlet.
Pyry

Inga kommentarer: