fredag, december 11, 2009

Har nog varit lite lat....

Hej Hej
Den här veckan har gått oerhört snabbt. Upptäckte att jag inte bloggat sen förra fredagen....lite lat eller möjligen glömsk. Nu skriver jag något i alla fall. Vi fick ju nya SCB siffor i går. Det visar sig att partiet (S)har stabiliserats kring 36-37% får hoppas att vi kommer upp några procent till inför valet. Det viktigaste är dock att få en rödgrön majoritetsregering. 50,0 kan indikera att vi ev. utökar försprånget under de närmaste månaderna. Vore bra i så fall, så att inte SD får den vågmästarroll som de suktar efter. Det skulle bli en katastrof för Sverige, där SD tvingade borgarna till främlingsfientliga uppgörelser i många frågor. Så får vi inte ha det, minns bara hur det gick 91-94 då borgarna hade makten tack vare Ny Demokrati. Det tog många år för oss socialdemokrater att både sanera ekonomin och återställa ordningen i välfärden. Jag är också glad för Mp´s skull. De har fått en stadig ökning och kommer säkerligen att vara ännu starkare inför valet.
Obamas fredspris har diskuterats rejält under veckan. Personligen tycker jag att han fått priset för tidigt. Jag förstår symboliken, men hans förmåga att regera blir bakbunden nu när han, retroaktivt, ska agera som en fredsmäklare i världen. Lyckas han blir det succé, misslyckas han blir det dessvärre fiasko. Hade varit bättre att belöna honom, efter att han skapat någon form av fred i Afghanistan och i Israel/Palestina. Jag tycker också att han måste få tid att bringa ordning på ekonomin i USA. Det är världens främsta ekonomi, som i dagsläget har ett mycket utsatt läge. Funkar inte det, får även vi Europa förhålla oss till en fortsatt instabil global ekonomi.
Leksand leder fortfarande allsvenskan, men det går lite upp och ner. De kommer säkert till kvalserien, men är spelet skakigt nu, kan det bli ännu tuffare när elitserielagen finns med som motståndare. Skärpning grabbar.
SAIK = Sandviken AIK går som tåget, bortsett plumpen i protokollet mot Villa/Lidköping är laget obesegrat. Höll på att bli torsk mot Broberg i onsdags, men SAIK vände 0-2, till 3-2, det visar att laget även i dåliga matcher har disciplinen att hålla hela vägen fram till slutsignalen. Bra jobbat so far.
Vi syns i vimlet
Pyry

Inga kommentarer: