fredag, oktober 06, 2006

Thank you, its friday....

Veckan har äntligen blivit fredag. Det är bråda tider på alla fronter, inte minst politiskt. Den tillträdande majoriteten i Håbo, bestånde av Bålstapartiet med stöd av den sk. alliansen (utom Centerpartiet) Har "kuppat" fram sitt förslag genom att skicka ett pressmeddelande under nattetid, så att ingen ska kunna möta upp med diskussioner. Lite trist form eftersom vi träffade hela gänget samma kväll på fullmäktige, det hade varit klädsamt om det sagt ett par ord till alla inblandade då. Nu har de enats om att kommunalrådet ska agera som fritidspolitiker. Mycket märkligt förhållningssätt i en tillväxtkommun. De vill samtidigt ha en starkare styrning av kommunen. Hur det ska gå ihop är en gåta när politikerna ska ägna mindre tid åt att arbeta....politiskt. Nåväl, vi får väl se hur hela processen fortskrider. Vi inom oppositionen har hållits utanför och vi lär väl bli varse vad som föräväntas gälla framöver. En sak är säker: Nu är det allvar, vi kommer att granska majoriteten extremt noga så att de inte sänker den goda serivcekvalitén inom kommunen pga. förmodade skattesänkningar.

Hösten är i vardande. Det känns på morgnar och kvällar. Temperaturen är dock behaglig på dagtid. Det har verkligen varit en lång sommar. Hoppas att vintern blir kort och att våren och sommaren kommer fort. Det är i och för sig, kul med vinter. Men det räcker med några månaders snötäcke, sen är jag nöjd.

Hösten är också en tid för eftertanke och analys. Jag gillar hösten, kanske inte slutet av november. Den klara luften, lite halvsvala väderleken. Det är skönt att förbereda sig mentalt inför vintern och helt plötsligt slippa en massa måsten, som att hela tiden göra en massa utesaker..:-)

En ny regering i dag. Några överraskande namn, men i övrigt en mycket moderatledd regering. När vi haft förtroendet att styra, har vi haft alla posterna själva och det har fungerat bra, men det känns som de övriga partierna verkligen får stå upp i regeringen för att inte bli helt överkörda av alla moderaterna. Det är här början till slutet för alliansen. Jag ger dem max. 1 år sen kommer avhoppen och inre grälen att synas utanför regeringskansliet. Redan nu har ju flera av deras viktigaste valfrågor skjutits fram på framtiden. sänkta arbetsgivaravgifter för anställning av 19-24 åringar, sänkta skatter på hushållsnära tjänster. Det bidde som vanligt en tumme, inget nytt under solen nu, inget då heller 1991...

Vi hörs och syns
Pyry

Inga kommentarer: