söndag, oktober 01, 2006

Nu är det länge sen sist

Två veckor har gått sen vi fick det definitiva beskedet. En ny regering och en ny utmaning står framför oss. Det känns både tungt och vemodigt. Tungt för att jag inte tror på alliansens allmänt hållna vallöften, vemodigt för att en bra statsminister kommer att lämna över uppdraget till ett oprövat kort som förvisso har talat både vackert om välfärden och nyanserat om hur de sk. nya moderaterna- bara ska ändra lite i detaljerna...Lite i detaljerna. 250 miljarder ska bort från skattesystemet. Redan till nästa år kommer ca. 40 miljarder att försvinna i skattesänkningar. Den tusenlapp som den nya moderatledaren lovar, kommer sannolikt att ätas upp av avgiftshöjningar: trafikförsäkringen vid olyckor med att par tusen per år, avgifter för barn som ska besöka husläkaren, avgift för att hämta ut medicin från apoteket, höja gränsen för högkostnadsskydd osv.

Sänkta arbetsgivaravgifter har blivit en paradfråga. Jag har samtalat med många företagare kring detta, är ju själv en sådan, och alla är eniga om att sänkta arbetsgivaravgifter förvisso är bra, men det leder till få om inga nya anställningar. Det viktigaste incitamentet är att företagens kunder investerar i ytterligare nya affärer och uppdrag, då kommer nyanställningarna. Det är bra att ha låga kostnader, men om du inte har några intäkter finns det ju knappt något företag om inte några riskvilliga kapitalister står och pumpar in pengar nästan okontrollerat, som kring IT-boomen, eller vid fastighetsboomen.

Jag är laddad inför återtåget. Det har redan börjat, nu ska vi kämpa för varje röst inför valet 2010. Jag lovar att vi inte viker ner oss, våra gamla väljare kommer att komma tillbaka och nya väljare kommer att märka att vi inte slås ner av motgångar. Vi är precis som vår symbol - Rosen, vi växer upp även nästa år...

Vi syns vid barrikaderna..

Pyry

Inga kommentarer: