tisdag, april 13, 2010

Hopp och handling - ett begrepp för framtiden..

Hej Hej
Hoppas det är bra i vårvärmen. Vi har ytterligare visningar inplanerade och livet rullar på i ett snabbt tempo. Till helgen ska jag och Olivia bl.a. sälja prylar på loppis och givetvis fortsätta "utrensningen" av prylar från huset. Det finns en del kvar att avyttra. I fall du är intresserad, kontakta mig, så berättar jag mer. Christine ska på en välbehövlig "tjejweekend" och Albin ska springa terränglopp i Uppsala.
Förra helgens distriktskongress blev lyckad. Det var en mycket positiv stämning och många intressanta debatter. Jag fick företräda distriktsstyrelsen i den mest omfattande diskussionen som handlade om att minska på köttkonsumtionen för att få en mindre klimatpåverkan. Distriktsstyrelsen vann omröstningen, vi ansåg redan att landstinget och kommunerna gjorde mycket för att göra klimatsmarta upphandlingar. Det finns dock mer kvar att göra, ett arbete som är i ständig utveckling.
Veckan före midsommar får vi besök av två vänner från USA. Det ska bli trevligt att träffa dem. Planeringen är i full gång med att försöka hitta bra och roliga aktivieter/ sevärdheter. Främst i Stockholm. Vasamuséet, Kaknästornet, Drottningholm alt. Fjäderholmarna, Slottet, Moderna Muséet mm. Något att se framemot efter den här vårens mycket intensiva tempo.
I går fick vi svart på vitt att oppositionen numera förväntas göra ett bättre jobb än regeringen avseende den viktiga jobbfrågan. En tydlig trendförändring, så här inför valet. Trots att vi har en ständig medieskugga börjar väljarna se effekterna av de misslyckanden som uppstått för individer och samhället, när bluffen kring borgarnas arbetslinje blivit avslöjad. 100 000 fler i arbetslöshet än med den förra regeringen. 70 000 fler i utanförskap. 90% av landets kommuner har fått dramatiskt ökade socialbidragskostnader, samtidigt som skatterna sänkts med över 100 miljarder kr. Har vi lärt oss något av detta. Förhoppningsvis. Det går inte att skapa jobb för lånade pengar. Det går heller inte att skapa affärer för företagare i fall det inte känner en trygghet i att våga investera. När trygghetssystemem försvagas, minskar framtidstron. Hos människor och företagare. Att straffa arbetslösa med lägre ersättningar, ger inga nya jobb. Även företagare inser att låglönepressen har en baksida. Att inte ge marknadsmässiga löner, skapar A- och B-lag. Många företag är beroende av duktiga medarbetare, oavsett om det är städare eller ingenjörer. Jag är övertygad om att varje företagare ser till sina kostnader, men har man inte duktiga och motiverade medarbetare blir affären bräcklig och kortsiktig. Vi kan inte skapa ett samhällssystem som i USA där människor i bland har tre arbeten för att överleva. Det är vare sig värdigt eller mänskligt. Vi kan bättre och vill framåt. Det görs inte genom en modell där målet är att få låg- och medelinkomsttagare att tjäna mindre och de rikare att tjäna mer. Det bygger bara murar och otrygghet. En rättivs balans i lönestrukturen skapar den bästa välfärden.
Hopp för en bättre och positiv framtid, handling för att ta oss dit.
Vi syns i vimlet.
Pyry

Inga kommentarer: