söndag, februari 14, 2010

Evighetsblomman...:-)

Hej Hej

I dag är det soligt och härligt vinterväder. Senaste månaden har varit riktigt tuff och utmaningarna består, även om det känns att möjligheterna blir fler i samband med den ökade närvaron av ljus under dygnet...

Leksand fick stryk mot Björklöven. Det svider, men jag tror ändå att LIF klarar sig till kvalserien.

I går kollade familjen på melodifestivalen på SVT, det sändes från hemstaden Sandviken. Helt ok program, jag gillade inte Manboy låten, den kändes verkligen passé, men jag förstår att många yngre gillade den.. Däremot kändes Andreas Johnsons - We can work it out- som en bra, fräsch och väldigt viktig låt just nu..En låt som angav hopp och försoning.

Jag skulle ge Christine minirosor i en kruka som Alla hjärtans gåva. Som den okunnige blomkännare jag är gjorde jag nog mitt livs pinsammaste blominköp i går. Jag hade köpt en platsblomma...som jag verkligen trodde var riktig. Det var lite bråttom i går vid ICA maxi i Enköping. Jag kände bara på plastkrukan, blomman såg ju så fin ut och den kostade lite extra också. Jag betalade och slog in den..hjälpligt med presentpapper för att skydda mot kylan..:-0
I går kväll stoppade jag ner den i en ytterkruka och droppade tom ner lite vatten...suck..När Christine tittade på blomman, sa hon - hmm en evighetsblomma..och jag tänkte yes, hoppas den överlever en lång tid framöver...Sen insåg jag mitt fiasko och bröt i hop ett fullständigt asgarv. Ja, huvudet och fingertoppskänslan är definitivt på minus just nu, jag hade i alla fall köpt en bok som Christine kanske kan gilla..hoppas det i alla fall.

Vid senaste SIFO mätningen backade vi i S, och M gick framåt. Det är verkligen svängningar i opininen fn. Hur kommer det att bli nästa gång, när M nu ertappats med att fuska med vallistorna. Nåväl, det kommer att bli knivskarpt. Vi rödgröna, måste bli ännu bättre på att förklara vår vision om ett modernt välfärdssamhälle.

Vi syns i vimlet
Pyry


torsdag, februari 11, 2010

Leksand..på väg till kvalserien

Hej Hej

Fin vinterdag i dag. Jag har blivit intervjuad av skolinspektionen. det gör en ordentlig inspektion i Håboskolan. Det var ett bra möte och jag möjlighet att ventilera en del av det misstag som gjorts av den spruckna majoriteten.

Leksand tog en tuff skalp i går. Vände mot AIK och vann med 6-5. Leksand leder serien och det väl tusan i fall det inte gick upp i kvalserien. I år går det hela vägen till Elitserien..:-)

SAIK trampar på och leder allsvenskan. Vann mot Sirius senast. En bra skalp det också med tanke på att Sirius är svårslagna på hemmaplan.

Lite stiltje i den politiska debatten fn. Jag blev dock glad för Hälsoval Stockholm, det rödgröna alternativet till ersättningssystem för primärvården i Stockholms län. Där man säger nej till fria etableringar, vill införa närakuter och ge bidrag till vårdcentralerna utifrån vårdtyngd och behov. Inte som i dag, när det är en rak ersättning oavsett om man är snuvig eller kroniker. Det kommer att bli en uppfriskande debatt i Stockholms län, över hela landet skulle jag tro hälso-och sjukvården. I Socialdemokrater i Uppsala län vill byta namn från vårdcentraler för att markera vikten av det förebyggande arbetet.

En kort blogg i dag. Lite vintertrött. Åker till Åre nästa helg med ett grabbgäng. Christine och barnen får välbehövlig "pappaledighet". Jag tycker väldigt mycket om att åka slalom, är en medelgod åkare och Åre är perfekt för mig och även de övriga deltagarna.

Hej hav skidstav

Vi syns i vimlet
Pyry

måndag, februari 01, 2010

Nattsvart och vintervitt

Hej Hej
Återigen en tids frånvaro från bloggandet. Har mycket i sinnet för närvarande, dagarna rullar på och det är lite svårt att få i hop vardagen på ett rimligt sätt. En tung period helt enkelt. Jag älskar snön, men det börjar kännas tungt med alla förseningar på SJ. Det är också en mentalt tuff tid just nu. Nåväl, humöret vänder säkert uppåt framöver.
Leksand leder allsvenskan och SAIK ska börja spela igen efter helgens roliga VM- guld i Bandy för Sverige. Det blev ännu roligare när en SAIKaré = Daniel Mossberg fick avgöra. Roligt på sportfronten i alla fall.
Superveckan är avslutad, politiken har tagit ett steg upp ur skyttegravarna. Dags att möta väljarna med alternativen. Gårdagens partiledarduell var ett smakprov på det som komma skall.
Jag tycker nog att både Göran Hägglund och Maud Olofsson borde vara aningen försiktigare i sina uttalanden. Deras opionssiffror är väldigt låga och inte minst Maud Olofssons höga svansföring kan komma att straffas ytterligare. Jag tror att skattefrågorna kommer att väga tungt i valrörelsen. Jobbskatteavdragen som förvisso gett mer i kassan till många, har också bevisligen utökat klyftorna i samhället. Vi har också fått ökade kostnader i form av höjda a-kassor mm. Utanförskapet har ökat dramatiskt och arbetslösheten är rekordhög. Här har den moderatledda regeringen ett mycket tungt ansvar att förklara varför deras jobbskatteavdrag varit en belastning för arbetslinjen.
Förklaringen är ganska enkel. Alla ekonomerna visste att lågkonjunkturen var rejält på g, när det första avdraget infördes, alla visste också att den blivit värre när det andra jobbskatteavdraget genomfördes osv. Den moderatledda regeringen visste givetvis också att det skulle bli mer klyftor, eftersom den ville något annat. Jobbskatteavdragen primära syfte är inte att skapa fler jobb, utan att ge mer pengar till aktie och fondsparande för de som har det bäst ekonomiskt. Det handlar om att öka klyftorna. De rika ska få mer, det som inte har lika mycket ska få lite mer, men inte tillräckligt. Det här är också ett bra sätt för regeringen att följa de privata näringlivet i fotspåren. Det blir automatiskt lägre löner, när skatterna sänks. Det innebär att företagen så småningom kan få ut storvinster, som går till de rikaste medan de anställda får en sämre löneutveckling.
Varje arbetad timme räknas, det tycker inte borgarna. Varje skattesänkning räknas, så länge som klyftorna får fortsätta att öka. Det är ett cyniskt spel som går utöver de som har det tuffast. Valrörelsen är verkligen igång.
Vi syns i vimlet
Pyry